Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία το Eurogroup - Live οι εξελίξεις [βίντεο]

Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, αλλά με προοπτική να κλείσει «σύντομα» η αξιολόγηση, το Eurogroup. Επόμενη ημερομηνία σταθμός στο έπος της ελληνικής κρίσης χρέους η 24η Μαΐου.

Αυτό που προέκυψε είναι πως η ελάφρυνση θα έρθει, αν έρθει, μετά το τέλος του προγράμματος, το 2018.

20:05 Βίντεο με τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

19:55: Μοσκοβισί: Ο Γάλλος επίτροπος Οικονομίας της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε: Είναι καλή συμφωνία για τον προληπτικό μηχανισμό. Τις τελευταίες λεπτομέρειες θα καθορίσει το EWG τις επόμενες ημέρες.

Είναι ένας χρήσιμος μηχανισμός για να βεβαιωθούν όλοι οι εταίροι για την αξιοπιστία των μέτρων αν υπάρξει ανάγκη.

Το βασικό στοιχείο είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους

Υποστηρίζω πλήρως τον Ντάισελμπλουμ στην άποψη να διαχωριστούν βαχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

19:55: Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε μετ' επιτάσεως δύο φορές το αν υπάρχει «αναγκαιότητα» ελάφρυνσης. Οπως είπε έγινε ο πρώτος γύρος συζητήσεων για την αναγκαιότητα της ελάφρυνσης του ελληνικού, το πότε θα γίνει, καθώς και τους όρους. Τα όποια μέτρα θα είναι προληπτικά για την πλήρη εφαρμογή των μέτρων του προγράμματος και θα εξεταστούν αργότερα

Τις επόμενες εβδομάδες το EWG θα ζητηθεί να σχεδιάσει ορόσημα, υπό το βασικό σενάριο ανάλυσης χρέους. Οι ανάγκες της Ελλάδας πρέπει να μείνουν σε βιώσιμο δρόμο βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Στο τέλος του προγράμματος θα αξιολογηθεί αν χρειάζεται περαιτέρω ελάφρυνση το ελληνικό χρέος.

Το ΔΝΤ, όπως όλοι μας, θέλει να ξέρει τι θα συμφωνήσουμε στις 24 Μαΐου. Πρέπει να είναι ακριβές το τι θα γίνει και πότε. Γι' αυτό θα γίνει τώρα τεχνική δουλειά και με το ΔΝΤ και το EWG.

Σήμερα το θέμα ήταν να ανοίξει η συζήτηση να κοιτάξουμε τις επιλογές, να δώσουμε πολιτικές οδηγίες στους τεχνικούς για αυτές τις επιλογές

Κάποια στιγμή θα υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας χρέους, όχι συνολικά, όχι κάθε χρονιά, αλλά θα νυπάρξει πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε

Το πότε θα γίνει και το πώς θα το αντιμετωπίσουμε θα το συζητήσουμε στο επόμενο eurogroup.

19:47: Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε ότι ανοίγει ο δρόμος για ολοκλήρωση της αναθεώρησης. «Χαιρετίζω τη δέσμη μέτρων πολιτικής ολοκλήρωσης, που ανοίγει το δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, μετά την συμφωνία υιοθέτησης προληπτικών μέτρων» έγραψε στo twitter.

19:43 Ντομπρόφσκις: Στο Eurogroup καλωσορίζει το πακέτο μέτρων

Το Eurogroup καλωσορίζει το πακέτο μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Βάλντις Νομπρόφσκις, αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, συμπεριλαμβανομένου και του προληπτικού μηχανισμού. «Τα βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν. To EuroWorking Group θα δώσει αναφορά στις 24 Μαΐου», ανέφερε ακόμη στην ανάρτησή του.

19.31: Η συνεδρίαση πήγε «πολύ καλύτερα από ό, τι αναμενόταν», έγραψε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Κάζιμιρ στο Twitter.

19:30: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup

Δύο εκθέσεις για το χρέος
Στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης θα παρουσιαστούν δύο εκθέσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κατά τη σημερινή συνάντηση. Η μία είναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η άλλη των ευρωπαϊκών Θεσμών.

Ντάισελμπλουμ: Περιμένω συμφωνία έως τις 24 Μαΐου
Η τελική απόφαση για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αλλά και την ελάφρυνση του χρέους δεν είναι πιθανή σήμερα, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup προσερχόμενος στη συνεδρίαση διαψεύδοντας τις όποιες ελπίδες.

«Σίγουρα πρόκειται να το συζητήσουμε. Θα το θέσουμε επί τάπητος, όταν, αν και υπό ποιες συνθήκες αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Αν απαραίτητο. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη συζήτηση. Δεν αναμένω οριστικά συμπεράσματα σχετικά με αυτό ακόμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα προληπτικά μέτρα, σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι πιο συντηρητικό και προσεκτικό στις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία. «Αν αποδειχθεί σωστό το Ταμείο και τα μέτρα αποδειχθούν λιγότερο αποτελεσματικά (για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ το 2018), τότε θα έρθουν τα προληπτικά μέτρα για να καλύψουν αυτό το κενό».

Ακόμη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι στο Eurogroup οι Θεσμοί θα πουν την άποψή τους για την τελευταία πρόταση της Αθήνας για τα προληπτικά μέτρα. «Αφορά πιστεύω τους νομικούς περιορισμούς στην Αθήνα, που πρέπει να σεβαστούμε», σχολίασε.

«Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για τα μέτρα και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην εκταμίευση δόσης την επόμενη εβδομάδα ή εβδομάδες», ανέφερε ακόμη.

Παράλληλα, ανέφερε πως περιμένει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Σόιμπλε: Δεν θα υπάρξει τελική απόφαση για την Ελλάδα σήμερα
Και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ πάντως, δεν άφησε κανένα περιθώριο για την επίτευξη συμφωνίας στο σημερινό Eurogroup.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει τελική απόφαση για την Ελλάδα σήμερα, αλλά τόνισε ότι είναι σίγουρος για ένα ντιλ εντός του Μαΐου.

«Kάποιος πρέπει να είναι πιο ειλικρινής με τους Ελληνες πολίτες για την φιλοσοφία του πακέτου διάσωσης. Είναι σημαντικό για να τους βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους. Είναι ένα δύσκολο μονοπάτι για την Ελλάδα, αλλά οι Ελληνες πολιτικοί πρέπει να βοηθήσουν για την συμφωνία. Στην Ελλάδα έχει δοθεί πολύ αλληλεγγύη, περισσότερη από άλλες χώρες. Η Γερμανία σίγουρα ήταν μία από τις πιο γενναιόδωρες χώρες» είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις: ​

  • 17:06 Στουμπ: Μην περιμένετε θαύματα

Εκτός τραπεζιού είναι η όποια συζήτηση για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ξεκαθάρισε από την πλευρά του και ο Αλεξάντερ Στουμπ.

«Δεν αποκλείω μία συζήτηση επί της αρχής για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ομως, τα ''κουρέματα'' είναι εκτός τραπεζιού. Και τα έβγαλε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Αν θέλουμε να συζητήσουμε ωριμάνσεις, επιτόκια ή χρονοδιαγράμματα, μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αλλά μην περιμένετε θαύματα», τόνισε ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών.

Οταν ρωτήθηκε για το αν πρέπει το Eurogroup πλέον να δείξει διάθεση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με πράξεις, ο Αλεξάντερ Στουμπ απάντησε:

«Το πρώτο βήμα είναι η αξιολόγηση και να βεβαιωθεί από τους Θεσμούς η ολοκλήρωσή της. Οταν βεβαιωθεί ότι η Ελλάδα έχει κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί, όπως χθες με τη νομοθέτηση του ασφαλιστικού και φορολογικού, τότε το τρίτο βήμα είναι να αποφασίσουμε στο Eurogroup για την εκταμίευση χρημάτων. Μετά είναι η συζήτηση επί της αρχής για το χρέος. Ηδη είναι χαμηλό το συνολικό κόστος του ελληνικού χρέους. Η Ελλάδα είναι στη σωστή κατεύθυνση (με τα μέτρα)».

  • 16:54 Αντίθετη με το «κούρεμα» η Ιρλανδία

Ο Μάικλ Νούναν τόνισε ότι η χώρα του παραμένει ενάντια στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Αντί για αυτό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, είναι υπέρ της ελάφρυνσης χρέους με επιμήκυνση της αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου. «Περιμένω πρόοδο, αλλά όχι συμφωνία σήμερα», πρόσθεσε.

  • 16:51 Κάζιμιρ: Είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά. «Μαθαίνω ότι είμαστε επιτέλους κοντά στο κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης», συμπλήρωσε. Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ότι «μπορώ εύκολα να ζήσω χωρίς το Ταμείο να βάζει χρήματα, αλλά να μείνει ως τεχνική βοήθεια, που είναι πιο σημαντικό».

  • 16:08 Τετ α τετ Τσακαλώτου-Σόιμπλε

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφανγκ Σόιμπλε είχε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να εξευρεθεί μια συμβιβαστική λύση ενόψει του Eurogroup.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσήλθε πρώτος στο κτίριο των Βρυξελλών ενώ λίγα λεπτά μετά, περίπου στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ακολούθησε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ωστόσο δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση.

  • 15:53 Λουίς ντε Γκίντος: ελπίδα για τον συγκερασμό των θέσεων Κομισιόν και ΔΝΤ

Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λούις ντε Γκίντος ελπίζει ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα βρεθεί τρόπος για τον συγκερασμό των απόψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  • 15:38 Πάντοαν: Το κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν θα συζητηθεί στο Eurogroup

Κατά την άφιξη του στο Eurogroup ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε πως το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους δεν θα τεθεί επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση.

«Η επιστροφή στην ανάπτυξη έγινε πιο γρήγορα απ' ότι αναμενόταν», είπε ο Ιταλός υπουργός, τονίζοντας πως η χώρα κάνει βήματα μπροστά.

  • 14:42 Τσίπρας: Το θέμα του χρέους για πρώτη φορά στην ατζέντα του Eurogroup

«Η σημερινή ημέρα,είναι επίσης πολύ σημαντική καθώς για πρώτη φορά στην ατζέντα της συνεδρίασης του Eurogroup θα εισαχθεί το θέμα του χρέους», αναφέρει σε tweet του λίγο πριν την έναρξη του συμβουλίου του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

  • 14:34 Ευρωπαίοι αξιωματούχοι: Συνομιλίες για την αναδιαμόρφωση (reprofiling) του ελληνικού χρέους

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ξεκινήσουν σήμερα συνομιλίες για την αναδιαμόρφωση (reprofiling) του ελληνικού χρέους ώστε να γίνει διαχειρίσιμο το κόστος της μελλοντικής ετήσιας εξυπηρέτησής του για την Ελλάδα, παρά την αντίθεση της Γερμανίας, που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται καμία ελάφρυνση, δήλωσαν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πιστεύει ότι η Αθήνα πρέπει να λάβει ελάφρυνση του χρέους για να επιτύχει ανάπτυξη της οικονομίας της και θέλει οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στο να ορισθεί πλαφόν στο 15% του ΑΕΠ ή λιγότερο στο κόστος της ετήσιας εξυπηρέτησης του χρέους, αναφέρει το Ρόιτερς.

Η Γερμανία θεωρεί ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει προς το παρόν χωρίς ελάφρυνση χρέους, ιδιαίτερα αφού δεν χρειάζεται να το εξυπηρετήσει μέχρι το 2022, όταν λήγει η 10ετής περίοδος χάριτος, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

  • 14:30  Η παραίτηση Φάιμαν θα επηρεάσει το σημερινό Eurogroup

​Η παραίτησή του Βέρνερ Φάιμαν από την θέση της καγκελαρίας της Αυστρίας μπορεί να επισκιάσει τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, με κάποιους να υποστηρίζουν πως θα ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών να «τρέξουν» το ζήτημα της Ελλάδα, για να δείξουν στην κοινή γνώμη πως η Ευρώπη λειτουργεί.

  • 14:27 Το Βερολίνο βλέπει πρόοδο αλλά επιμένει: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά το χρέος

«Ξεκάθαρη πρόοδο» βλέπει το Βερολινό στο ζήτημα υλοποιήσης των μεταρρυθμίσεων, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων», επεσήμανε ο Γερμανός αξιωματούχος, λίγες ώρες πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup, συμπληρώνοντας πως «η διαδικασία (αξιολόγησης) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους, υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να προηγηθεί της απόφασης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε πως «η άρνηση της Γερμανίας στην ονομαστική μείωση του χρέους παραμένει σταθερή».

  • 14:13 Το χρέος στη συνεδρίαση του Euroworking Group

Το ζήτημα του χρέους αναμένεται να βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που συνεδριάζει εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Το θέμα αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση στο πλαίσιο του Euroworking Group το οποίο βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες.

  • 13:34 Αξιωματούχος Ευρωζώνης: Πιο κοντά σε συμφωνία αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη εκεί

Πιο κοντά στην εξεύρεση συμβιβαστικής συμφωνίας στο πακέτο των εφεδρικών μέτρων και το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται Αθήνα και δανειστές, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του EuroWorking Group που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί για να προετοιμάσει το έκτακτο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο εν λόγω αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα εκεί.

  • 13:26 Χωρίς δήλωση ο Μοσκοβισί

Χωρίς να κάνει την παραμικρή δήλωση προσήλθε στο σημερινό Eurogroup ο Ευρωπαίος Επίτροπος επί των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.

Ωστόσο, ο κ. Μοσκοβισί, σήμερα δεν έκανε την παραμικρή δήλωση, με τον Γιάννη Κουτσομύτη να σχολιάζει ότι είναι μια παράξενη στάση, καθώς ο Γάλλος Επίτροπος πάντα κάνει το σχόλιο του πριν κάθε Eurogroup.

  • 13:05 Χωρίς δήλωση ο Ντε Γκίντος 
  • 13:04 Σαπέν: Περιμένω τα καλύτερα 

«Τα καλύτερα». Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν, όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα

Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα "τήρησε τις δεσμεύσεις της", μετά την έγκριση από το ελληνικό κοινοβούλιο της επίμαχης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, λίγο πριν από μια σημαντική σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Οι Έλληνες έκαναν όλες τις προσπάθειες που τους είχαμε ζητήσει να κάνουν και τίποτε δεν μπορεί να θέσει υπό αμφισβήτηση ούτε την ειλικρίνεια ούτε την ικανότητα αυτής της κυβέρνησης να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Τήρησε τις δεσμεύσεις της", δήλωσε ο υπουργός καθ' οδόν προς τις Βρυξέλλες γι' αυτή την έκτακτη σύνοδο του Eurogroup.

"Αντικειμενικά, αυτή η ελληνική κυβέρνηση (...) έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες εδώ και ενάμισι χρόνο για να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε βάθος", υπογράμμισε. "Ψήφισε και υιοθέτησε μέτρα δημοσιονομικών περικοπών που είναι απολύτως σημαντικά".

Σύμφωνα με τον γάλλο υπουργό, το Eurogroup οφείλει να ξεκινήσει απ' αυτές τις βάσεις ώστε "να λάβει τις αποφάσεις που επιβάλλονται για να μεταμορφωθεί κατά κάποιον τρόπο η πραγματική προσπάθεια των Ελλήνων σε όραμα πολλών ετών που να τους επιτρέπει να επιστρέψουν στην ανάπτυξη και την οικονομική σταθερότητα".

Τι θα ήταν το καλύτερο για την Ελλάδα; Ο Guardian σημειώνει ότι «τα καλύτερα» θα μπορούσε να είναι μια συμφωνία για τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, η απελευθέρωση της επόμενης δόσης και η έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

  •  12:34 Κατάινεν: Μην περιμένετε συμφωνία για αποδέσμευση δόσης στο σημερινό Eurogroup

Το πακέτο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup μάλλον δεν θα αποδεσμεύσουν αμέσως την οικονομική βοήθεια, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούρκι Κατάινεν.

Ο Κατάινεν δήλωσε στο φινλανδικό δίκτυο YLE ότι ενδεχομένως να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους πριν την αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας των 5 δισεκ. ευρώ.

Οι χθεσινές δηλώσεις

Χθες, παραμονές του Eurogroup όλοι οι εμπλεκόμενοι προσπάθησαν να δώσουν το στίγμα τους για τη σημερινή συνεδρίαση, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να αισιοδοξεί λέγοντας ότι υπάρχει «κατ' αρχήν συμφωνία με τα περιεχόμενα της αξιολόγησης για το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τους έμμεσους φόρους, κ.λπ» ενώ περιμένει και τις πρώτες αντιδράσεις για την πρόταση που κατέθεσε στους θεσμούς για αυτόν τον μηχανισμό «αυτόματης διόρθωσης» των 3,6 δισ. ευρώ. Και, επιπλέον, θα γίνει και συζήτηση, για πρώτη φορά, για το χρέος του επίσημου τομέα, όπως προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού.

Από την πλευρά το Πιερ Μοσκοβισί καθησύχασε οι δεν θα ξαναζήσουμε ένα ελληνικό δράμα και πώς έχει γίνει πολύ δουλειά, ενώ η πλευρά Σόιμπλε, μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου του ξέκοβε προς το παρόν τη συζήτηση για το χρέος λέγοντας ότι πρώτα θα κλείσει η αξιολόγηση και μετά θα συζητηθεί το χρέος.

Ανεπισήμως, πηγές των θεσμών λένε πως δεν πρέπει να αναμένονται αποφάσεις σήμερα στο Eurogroup και πως υπάρχει ακόμα δρόμος για τη συμφωνία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ