Τσίπρας: Η ελάφρυνση χρέους θα δώσει βαθιά ανάσα στα δημοσιονομικά - iefimerida.gr

Τσίπρας: Η ελάφρυνση χρέους θα δώσει βαθιά ανάσα στα δημοσιονομικά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στίγμα για την αποψινή σημαντική συνεδρίαση του eurogroup έδωσε ο πρωθυπουργός και μιλώντας σε διημερίδα για την πρωτοβάθμια υγεία, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «θα γίνουν βήματα για την οριστική έξοδο της χώρα από την κρίση και την επιτροπεία».

Αναφερόμενος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης ο κ. Τσίπρας είπε πως «για πρώτη φορά στην ατζέντα θα εισαχθεί και το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Δεν χρειάζεται να πω πόσο σημαντικό είναι. Η ελάφρυνση είναι αναγκαία και μπορεί να δώσει μια βαθιά ανάσα στα δημοσιονομικά της χώρας και ένα σήμα ότι φύγαμε από το φαύλο κύκλο», τόνισε.

Δεν έλειψαν όμως και οι βολές προς την αντιπολίτευση. «Η προηγούμενη κυβέρνηση μιλούσε για βιώσιμο χρέος παρά το γεγονός ότι όλοι έλεγαν το αντίθετο και σε αντιδιαστολή με την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν λέει κουβέντα», τόνισε. Συνέχισε δε, λέγοντας ότι « κάθε βήμα προς τα μπρος για την ελληνική οικονομία, είτε αφορά σε θετικά αποτελέσματα ,θα μετασχηματίζεται σε συγκεκριμένες πολιτικές για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης μέσα από την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «θα γίνουν τα βήματα για την οριστική έξοδο της χώρας απο την κρίση και την επιτροπεία. Παρότι η χώρα περνάει τον πιο δύσκολο κάβο, αυτή η κυβέρνηση μάτωσε και ματώνει καθημερινά σε ένα δύσκολο αγώνα που θα φέρει όμως σημαντικά αποτελέσματα».

Τσίπρας: Η ελάφρυνση χρέους θα δώσει βαθιά ανάσα στα δημοσιονομικά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Eurogroup χρέος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ