Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες]

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα του προσφυγικού, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς υποδέχθηκε τη Δευτέρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης 100 πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες, με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης που γιορτάζεται σήμερα.

«Θέλουμε η Ευρώπη να ξαναβρεί τις συγκριτικές αξίες της δημοκρατίας, της ανοχής, της αναγνώρισης του άλλου χωρίς διακρίσεις φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού» ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού υποδεχόμενος στην Ακρόπολη τους φιλοξενούμενούς του.

Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Οι προσκεκλημένοι ήταν κυρίως οικογένειες απο Συρία αλλά και Αφγανοί, που φιλοξενούνται στους χώρους του Ελαιώνα και του Σχιστού.

Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Ο κ.Μπαλτάς χαρακτήρισε τη σημερινή επίσκεψη των προσφύγων ξεχωριστή. «Οι Έλληνες θέλουμε να δείξουμε ότι η φιλοξενία ανάμεσα σε λαούς δεν είναι μόνο υλική αλλά και ηθική, ιστορική» τόνισε.

Αναφορά στα γλυπτά του Παρθενώνα
Επίσης, συνέδεσε ιδιαίτερα τη Συρία και την καταστροφή της Παλμύρας με την επακόλουθη αρχαιοκαπηλεία, για να τονίσει τη σημασία της ακεραιότητα των μνημείων: «Ούτε ο Παρθενώνας είναι ακέραιο μνημείο από αυτή την άποψη», υπογραμμίζοντας την παγκόσμια κινητοποίηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Οι πρόσφυγες, περπάτησαν στον ιερό βράχο και ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγους με την παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου κ. Μαρίας Βλαζάκη και της Προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών κ. Ελένης Μπάνου.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υποδέχτηκε ομάδα προσφύγων στο Μουσείο Ακρόπολης, όπου συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με παιδιά, στα οποία μοιράστηκαν δώρα στο τέλος της ξενάγησης.

Ο Μπαλτάς ξενάγησε 100 πρόσφυγες στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του πολιτιστικού οργανισμού Flux Laboratory.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ