Επεισόδια με χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή -Εικόνες ντροπής - iefimerida.gr

Επεισόδια με χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή -Εικόνες ντροπής

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεκόπη η συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, λίγο πριν τις έξι το απόγευμα και για μισή, περίπου, ώρα, μετά από θερμό επεισόδιο μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του Πάνου Σκουρλέτη.

O προεδρεύων της Βουλής, μάλιστα, ζήτσησε να απομακρυνθεί από την αίθουσα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κάτι το οποίο δεν έγινε και έτσι η συνεδρίαση της Ολομέλειας εκκίνησε ξανά μισή ώρα μετά, με τον κ. Λαγό να είναι αποκλεισμένος από τη συνεδρίαση και τον προεδρεύων να τονίζει ότι ο αποκλεισμός του από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες θα διαρκέσει για 15 ημέρες.

Πώς ξεκίνησε η ένταση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατήγγειλε σε υψηλούς τόνους τις προκλήσεις των χρυσαυγιτών και κατηγόρησε τον Χρήστο Παππά ότι απείλησε την οικογένειά του.

Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Γιάννη Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος.

Ο προεδρεύων της βουλής προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, χωρίς αποτέλεσμα και έτσι ζήτησε να απομακρυνθεί ο Γιάννης Λαγός από την Ολομέλεια και διέκοψε τη συνεδρίαση.

Η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίαση της ολομέλειας διεκόπη, αλλά η ένταση δεν σταμάτησε με τους υπουργούς Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη να συνεχίζουν τις φραστικές αντεγκλήσεις με τους χρυσαυγίτες, που ήταν για μια ακόμη φορά εκτός εαυτού.

Στη διένεξη παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος ζητώντας το λόγο από τα βουλευτικά έδρανα είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την δολοφονίας Φϋσσα με τον Ηλία Κασιδιάρη να του απαντά ότι «είσαι ψεύτης».

Πρωτοφανές: Ο προεδρεύων έδιωξε τον Λαγό και αυτός ζητούσε να έρθουν να τον βγάλουν τα ΜΑΤ!

Η συνεδρίαση αρχικά διεκόπη για ένα λεπτό αλλά εν συνεχεία αποφασίστηκε να διακοπεί για περισσότερο καθώς ο προεδρεύων της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσει ξανά αν δεν βγει από την αίθουσα ο Λαγός της ΧΑ. «Αν δεν φύγεις δεν θα συνεχιστεί η συνεδρίαση», του είπε με αποτέλεσμα οι χρυσαυγίτες να αρχίσουν να ουρλιάζουν και να βρίζουν κατά τη συνήθη τακτική τους. Μάλιστα, όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σχημάτισαν προστατευτικό τοίχος γύρω από τον Λαγό προκειμένου να μην τον απομακρύνουν από την αίθουσα οι άνδρες ασφαλείας του κτιρίου.

«Φωνάξτε τα ΜΑΤ να με βγάλουν» φώναζε ο Λαγός σε ένα ακόμη πρωτοφανές σκηνικό για τα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Εντωμεταξύ ο Νίκος Βούτσης με τον Νίκο Γερμενή της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να βρουν μια συμβιβαστική λύση προκειμένου να ξεκινήσει ξανά η συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ετσι, ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε από τον προεδρεύων να δώσει το λόγο για ένα λεπτό στον Παππά της ΧΑ για να βγει στη συνέχεια ο Λαγός από την αίθουσα. Ωστόσο, ο Χρήστος Παππάς απαιτούσε να ξεκινήσει ξανά η συνεδρίαση της Ολομέλειας και η μετάδοσή της από το κανάλι της Βουλής για να μιλήσει για το ένα λεπτό που συμφώνησε με τον κ. Βούτση, κάτι το οποίο, όμως, αρνήθηκε ο προεδρεύων της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης.

Εν τέλει, η συνεδρίαση της Βουλής εκκίνησε μισή ώρα μετά τη διακοπή της. Ο Γιάννης Λαγός τελικά δεν εξήλθε της αίθουσας όπως είχε δώσει εντολή ο κ. Λαμπρούλης, με τον τελευταίο να ανακοινώνει ότι ο κ. Λαγός θα είναι αποκλεισμένος για 15 περίπου ημέρες από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω βουλευτής της ΧΑ παραμένει στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε η σκέψη να δοθεί εντολή στους αστυνομικούς της Βουλής να εισέλθουν στην Ολομέλεια προκειμένου να απομακρύνουν τον Γιάννη Λαγό, ωστόσο εγκαταλείφθηκε υπό το φόβο ότι μια τέτοια κίνηση θα έδινε αφορμή για άγρια επεισόδια με τους χρυσαυγίτες βουλευτές...

Επεισόδια με χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή -Εικόνες ντροπής  | iefimerida.gr 0
Επεισόδια με χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή -Εικόνες ντροπής  | iefimerida.gr 1
Επεισόδια με χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή -Εικόνες ντροπής  | iefimerida.gr 2
Επεισόδια με χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή -Εικόνες ντροπής  | iefimerida.gr 3
Επεισόδια με χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή -Εικόνες ντροπής  | iefimerida.gr 4

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρυσαυγίτες Πάνος Σκουρλέτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ