Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές στο Δημόσιο μετά το τσεκούρωμα του 55% - iefimerida.gr

Την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές στο Δημόσιο μετά το τσεκούρωμα του 55%

δημόσιοι υπάλληλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, πρεμιέρα θα κάνει και το νέο μισθολόγιο, καθώς την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή του σε μια μικρή ομάδα υπαλλήλων σε υπουργεία. Οι εργαζόμενοι θα καταγράψουν μειώσεις στο σύνολο των αποδοχών τους μέχρι και 25% για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας μισθολογικής πολιτικής. Το σύνολο των μονίμων υπαλλήλων, των εργαζομένων στα ΝΠΔΔ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αναμένεται να λάβει τις αναπροσαρμοσμένες αποδοχές με το νέο μισθολόγιο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Με το νέο μισθολόγιο θα επέλθουν συνολικά μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων από 7% έως 55%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπαλλήλων, οι οποίοι λάμβαναν υψηλά επιδόματα με το παλαιό μισθολόγιο, οι μειώσεις στις αποδοχές τους θα φτάσουν μέχρι και το 60% σε βάθος τριετίας.

Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους» θα εκδώσει εγκύκλιο για τις νέες αποδοχές στις εισηγμένες ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), με τις μειώσεις στις αμοιβές των εργαζομένων στις εισηγμένες ΔΕΚΟ να φτάνουν το 35% σε σχέση με αυτές του 2009. Η εφαρμογή του νέου μισθολογίου στις εισηγμένες ΔΕΚΟ θα ξεκινήσει την 1-1-2012.

Με εντατικούς ρυθμούς ετοιμάζεται παράλληλα και το σχέδιο νόμου για τη διαμόρφωση των νέων αμοιβών στους λειτουργούς και υπαλλήλους που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου του νέου χρόνου και θα έχει αναδρομική ισχύ από 1-1-2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ