Τσακαλώτος: Τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ -Η ειρωνική απάντηση του υπουργού στην κριτική ότι «κρύβεται» - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ -Η ειρωνική απάντηση του υπουργού στην κριτική ότι «κρύβεται»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε ειρωνικό τρόπο απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση ότι «κρύβεται».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών είπε αρχικά: «Θέλω να αρχίσω με μία κριτική που ήρθε στα αυτιά μου ότι κρύβομαι. Ότι δεν είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και πού πάω να κρυφτώ; Πάω να δω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πόουλ Τόμσεν, για να έχω ήσυχη την ψυχή μας».

Και συνέχισε: «Και όταν πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ μας και στον Πόουλ μας, τους λέω, όταν μου δίνουν τον καφέ, "σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προστασία που μου δίνετε από τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βρούτση"».

«Θα έχουμε προστασία, κύριε πρόεδρε;»

Συνεχίζοντας την ομιλία του, υπεραμυνόμενος της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, κάποια στιγμή ακούστηκαν φωνές από τα έδρανα που διαμαρτύρονταν για όσα έλεγε ο υπουργός Οικονομικών.

Τότε ο κ. Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στον προδρεύοντα Δημήτρη Κρεμαστινό, ξέσπασε. «Θα έχουμε κάποια προστασία; Σας παρακαλώ, κύριε πρόεδρε, να έχουμε κάποια προστασία, να μπορώ να μιλήσω γιατί δεν ακούω τον εαυτό μου», είπε ο κ. Τσακαλώτος στον αντιπρόεδρο της Βουλής.

Τότε, ο κ. Κρεμαστινός παρενέβη και είπε στους βουλευτές να μη διακόπτουν τον υπουργό, συνέστησε όμως παράλληλα στον κ. Τσακαλώτο να μην κάνει ρητορικές ερωτήσεις γιατί προκαλεί αντιδράσεις.

Λοβέρδος: «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς. Αντε γεια!»

Κατά τα άλλα, «ο λόγος μας είναι συμβόλαιο, ό,τι λέμε το κάνουμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε το όριο του αφορολόγητο, σε επίπεδο που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη». Αμεση ήταν η απάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου. «Γκολ αυτοί, σέντρα εμείς. Αντε γεια, κύριε υπουργέ!» είπε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Για το αφορολόγητο ο κ. Τσακαλώτος είπε: «Να μη χάσουμε το δάσος από τα δέντρα. Το ύψος του αφορολόγητου είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Το πρώτο το κερδίσαμε. Μια αριστερή κυβέρνηση κράτησε το υψηλότερο αφορολόγητο στην ΕΕ. Η δική μας πρόταση ήταν για όριο 9.100 ευρώ και την κατεβάσαμε σε μέσο όρο 8.800 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως ένας που δεν έχει παιδιά θα παίρνει 200 ευρώ λιγότερα από ό,τι σήμερα και 100 ευρώ λιγότερα σε σχέση με την αρχική μας πρόταση. Με 3 παιδιά παίρνει τα ίδια με σήμερα και 100 ευρώ περισσότερα σε σχέση με την αρχική μας πρόταση. Κάναμε έναν συμβιβασμό προστατεύοντας της οικογένειες με παιδιά».

«Διαπραγματευτήκαμε σκληρά και στον φόρο εισοδήματος και στο ασφαλιστικό», είπε επίσης ο κ. Τσακαλώτος. «Κανείς δεν πιστεύει ότι εσείς θα προστατεύατε τις συντάξεις και τους αγρότες. Εσείς ψηφίσατε "Ναι" στο δημοψήφισμα. Όποιος θέλει δημόσια υγεία και παιδεία και συντάξεις, ξέρει πού να κοιτάξει και πού όχι».

Εκτίμησε ότι «η επιστολή Λαγκάρντ έχει πολλαπλές αναγνώσεις και θεωρώ ότι πιέζει τους Ευρωπαίους να δώσουν κάτι για το χρέος. Έχουμε και κάποιους στην Ευρώπη που λένε ότι θέλουν συμφωνία, την παραμονή του ΔΝΤ αλλά δεν θέλουν να δώσω πολλά για το χρέος. Αυτά τα τρία δεν μπορούν να ισχύσουν ταυτόχρονα. Εμείς λέμε ότι κάναμε όσα υποσχεθήκαμε και άρα ΔΝΤ και Γερμανία πρέπει να συμφωνήσουν για καθαρή λύση. Να ξέρουν οι πολίτες πού πηγαίνουν και οι επενδυτές ότι φεύγουμε από τον φαύλο κύκλο και επιστρέφουμε σε ενάρετο κύκλο».

Τέλος, υπερμύνθηκε του νοσμοσχεδίου για το ασφαλιστικό, λέγοντας: «Έχουμε την εθνική σύνταξη που είναι η μάχη των μαχών με τους νεοφιλελεύθερους που δεν τη θέλουν. Θέλουν σύνταξη ανάλογα με το εισόδημα. Με το νέο ασφαλιστικό μειώνεται πολύ το ποσοστό αναπλήρωσης για τους πλούσιους και όχι τους φτωχούς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ