Απολαυστικός Ομπάμα -Συναντήθηκε με 8χρονη ακτιβίστρια και έγινε παιδί [βίντεο]

Στο αίτημα μιας 8χρονης που ζητούσε να τον συναντήσει ανταποκρίθηκε θετικά ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Το τετ α τετ τους απολαυστικό. Αν και σε περιβάλλον τραγικό...

Η μικρή Μαρί Κόπνεϊ από το Φλιντ, έστειλε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ ένα γράμμα μέσω του οποίου ζητούσε να τον συναντήσει στην Ουάσινγκτον. «Είμαι ένα από εκείνα τα παιδιά που επηρεάζονται από το νερό του Φλίντ και κάνω τα πάντα για να διαμαρτυρηθώ και να εκφράσω τα αιτήματα μας για εμένα και όλα τα παιδιά που ζουν στο εδώ».

Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε ο ίδιος το Φλιντ και φυσικά ζήτησε από την μικρούλα να έρθει να τον συναντήσει. Και όντως, έτσι έγινε. Ο Λευκός Οίκος, μάλιστα, πόσταρε στο Instagram ένα βίντεο από τη συνάντησή τους, άκρως απολαυστικό. Η μικρή τρέχει, πηδάει στην αγκαλιά του και γελούν λίγο πριν αρχίσουν τη σοβαρή συζήτησή τους.

Τι συμβαίνει στο Φλιντ

Η πόλη Φλιντ, των 100.000 κατοίκων, βρίσκεται 96 χιλιόμετρα βόρεια του Ντιτρόιτ. Το 40% του πληθυσμού της ζει επισήμως στη φτώχια, γεγονός που την κάνει μία από τις φτωχότερες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Από το 2002 έχει βρεθεί υπό τον έλεγχο πέντε διαφορετικών ειδικών διαχειριστών «έκτακτης ανάγκης».

Τον Απρίλιο του 2014, «για λόγους περικοπής δαπανών», οι αρχές παίρνουν την απόφαση να αλλάξουν την πηγή υδροδότησης της πόλης και να αντλείται πλέον από τον ομώνυμο τοπικό ποταμό και όχι από το δίκτυο υδροδότησης του Ντιτρόιτ.

Μετά τις πρώτες διαμαρτυρίες των κατοίκων για την ποιότητα του νερού, εντοπίστηκε βακτήριο, για την καταπολέμηση του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ειδικές χημικές ουσίες.

Μόνο που το ποταμίσιο νερό μαζί με τα χημικά διάβρωσαν τους απαρχαιωμένους αγωγούς του δικτύου του Φλιντ, οι οποίοι άρχισαν να απελευθερώνουν μόλυβδο – μια τοξική ουσία, ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά, που μπορεί να προκαλέσει από μαθησιακές δυσκολίες μέχρι μόνιμες βλάβες στον οργανισμό.

Οι εξετάσεις αίματος χιλιάδων κατοίκων επιβεβαίωσαν πως έχουν δηλητηριαστεί από μόλυβδο, προκαλώντας γενικευμένη ανησυχία και οργή. Σήμερα υπολογίζεται ότι πάνω από 8.500 παιδιά έχουν μολυνθεί...

Τον περασμένο Οκτώβρη το δίκτυο υδροδότησης του Φλιντ συνδέθηκε ξανά με αυτό του Ντιτρόιτ, οι σωληνώσεις όμως παραμένουν διαβρωμένες και το νερό επικίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Φλιντ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ