Σάλος με υπαρχηγό του ισραηλινού στρατού -Συνέκρινε το Ισραήλ με τους Ναζί [βίντεο] - iefimerida.gr

Σάλος με υπαρχηγό του ισραηλινού στρατού -Συνέκρινε το Ισραήλ με τους Ναζί [βίντεο]

ASSAF SHILO / ISRAEL SUN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, σοκ προκάλεσε η δήλωση υπαρχηγού του στρατού στην οποία παραλλήλισε τις ενέργειες που γίνονται στο Ισραήλ με αυτές των Ναζί.

«Είναι τρομακτικό να βλέπεις τέτοια περιστατικά σαν αυτά που συνέβησαν τότε στην Ευρώπη, να συμβαίνουν και εδώ» είπε ο υποστράτηγος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, Γιαΐρ Γκολάν, μιλώντας σε μια εκδήλωση για την επέτειο του ολοκαυτώματος και συμπλήρωσε: «επειδή αν κάτι είναι που σε φοβίζει, είναι να βλέπεις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Ευρώπη, 70, 80 και 90 χρόνια πριν να γίνονται εδώ το 2016», είπε ο υποστράτηγος Γιαΐρ Γκολάν.

«Το ολοκαύτωμα κατά την άποψή μου, πρέπει να μας οδηγήσει σε μια βαθύτερη αναζήτηση ψυχής, όσο αφορά στη φύση του ανθρώπου, για την ευθύνη της ηγεσίας, και την ποιότητα της κοινωνίας μας», συμπλήρωσε και συνέχισε:

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο απλό, από το να αλλάξουμε τον ξένο» είπε ο ανώτατος αξιωματικός σύμφωνα με τη Jerusalem Post. «Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από τον να εκτρέφουμε το φόβο και την απειλή. Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να συμπεριφερόμαστε σαν κτήνη, να διαβρωνόμαστε ηθικά και να γινόμαστε ψευδευλαβείς».

Οι δηλώσεις του Γκόλαν φαίνεται πως αφορούσαν το τραγικό περιστατικό που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ πριν μερικές εβδομάδες. Ο λοχίας του ισραηλινού στρατού Έλορ Αζάρια, κατηγορήθηκε με ανθρωποκτονία, καθώς σε βίντεο να πλησιάζει και να πυροβολεί στο κεφάλι, εξ επαφής, έναν τραυματισμένο Παλαιστίνιο που πριν λίγο φέρεται να είχε επιτεθεί εναντίον στρατιωτών.

«Μπορεί στην πλειονότητά μας να πιστεύουμε στο δίκαιον του σκοπού μας, αυτό όμως δε σημαίνει πως ότι κάνουμε είναι δίκαιο», τόνισε.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του ο Γκόλαν βγήκε και υποστήριξε πως δεν είχε καμία πρόθεση να συγκρίνει το Ισραήλ με τη ναζιστική Γερμανία.

«Η σύγκριση είναι παράλογη και στερείται βάσεων. Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ είναι ένα ηθικό σώμα, που διατηρεί "καθαρά χέρια" και σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ανέφερε.

Την ίδια στιγμή πηγή κοντά στον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε πως η διευκρίνιση ήταν μια θετική κίνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ