Οι φαρμακοποιοί θα ζητούν να πληρώνουμε όλη την τιμή του φαρμάκου - iefimerida.gr

Οι φαρμακοποιοί θα ζητούν να πληρώνουμε όλη την τιμή του φαρμάκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληραίνουν την στάση τους οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι αντιδρούν στην μείωση του περιθωρίου κέρδους τους και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποχρεώνουν τους πολίτες να πληρώνουν το σύνολο της τιμής κάθε φαρμάκου που αγοράζουν και έπειτα να παίρνουν τα χρήματα από το ταμείο τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ, ο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά, Κώστας Κούβαρης, οι φαρμακοποιοί προσανατολίζονται να ζητούν από τους πελάτες των φαρμακείων τους να πληρώνουν το σύνολο της συνταγής που τους έχει γράψει ο γιατρός, δηλαδή να μην πληρώνουν απλά τη «συμμετοχή» αλλά όλο το ποσό. Αν συμβεί τελικά αυτό, τότε οι πολίτες θα πρέπει να πηγαίνουν στα ασφαλιστικά ταμεία για να παίρνουν πίσω τα χρήματα τους.

Η αιτία για την κίνηση αυτή των φαρμακοποιών, αν συμβεί τελικά, είναι ότι τα ασφαλιστικά ταμεία τους αποπληρώνουν μετά από 6 έως 8 μήνες, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες τους ζητούν να πληρώνουν τα φάρμακα που αγοράζουν μετρητοίς.

Υπενθυμίζεται ότι ότι οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στην μείωση του περιθωρίου κέρδους τους και την απελευθέρωση του ωραρίου, που προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ