Ενα deja vu για το 11ο Πρωταθλητριών – Η Ρεάλ Μαδρίτης και το ρεκόρ του Ζιντάν - iefimerida.gr

Ενα deja vu για το 11ο Πρωταθλητριών – Η Ρεάλ Μαδρίτης και το ρεκόρ του Ζιντάν

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στον τελικό του Champions League από το βράδυ της Τετάρτης και στις 28 Μαϊου θα συναντήσει ξανά την Ατλέτικο Μαδρίτης, σε μια επανάληψη του τελικού της Λισαβόνας το 2014.

Στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας ήταν το 10ο κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της και δύο χρόνια μετά θα αναζητήσει την κατάκτηση του Champions League (Κύπελλο Πρωταθλητριών) για 11η φορά.

Η Ρεάλ, με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο της μετά την απομάκρυνση του Ράφα Μπενίτεθ, έχει τους θετικούς οιωνούς για να ελπίζει πως η σεζόν θα τη βρει Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είναι η 3η σερί σεζόν όπου πρωτοεμφανιζόμενος προπονητής στη διοργάνωση φτάνει στον τελικό ενώ πέρυσι ο Λουίς Ενρίκε κατάφερε να κατακτήσει και το τρόπαιο.

Ο Γάλλος μπαίνει επίσης σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, αφού θα καταφέρει να βρεθεί σε τελικό και ως προπονητής ενώ φυσικά είχε αγωνιστεί και ως παίκτης, έχοντας κατακτήσει μάλιστα το τρόπαιο. Οι προηγούμενοι που το είχαν καταφέρει ήταν ο Φέρεντς Πούσκας, ο Γιόχαν Κρόιφ και ο Φρανκ Ράικαρντ. Οι δύο τελευταία μάλιστα, κατάφεραν να το κατακτήσουν και ως παίκτες αλλά και ως προπονητές!

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρεάλ αλλάζει προπονητή και πηγαίνει σε ευρωπαϊκό τελικό. Την πρώτη φορά, τη σεζόν 1959-1960, ο Μιγκέλ Μουνιόθ αντικατέστησε τον Μανουέλ Φρέιτας και με το εντυπωσιακό 7-3 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης κατάκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Τη σεζόν 1999-2000, ξεκίνησε με τον Τζον Τόσακ στον πάγκο όμως τον αντικατέστησε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος οδήγησε τη Ρεάλ στην κατάκτηση του Champions League στον τελικό του Παρισιού απέναντι στη Βαλένθια.

Οπως και φέτος, ο Ζινεντίν Ζιντάν, αντικατέστησε τον Ράφα Μπενίτεθ, οδήγησε τη Ρεάλ στον τελικό και πλέον έχει την ευκαιρία να συνεχίσει αυτή την παράδοση για τη «βασίλισσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ