«Θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρουμε την 6η δόση» - iefimerida.gr

«Θα κάνω αυτό που πρέπει για να πάρουμε την 6η δόση»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με την τρόικα είχε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος τόνισε ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για να πάρει η χώρα τα χρήματα της 6ης δόσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά, είχε ως αντικείμενο, τις έγγραφες διαβεβαιώσεις απο τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, για την τήρηση των συμπεφωνημένων μεταξύ Ελλάδος και πιστωτών της, με βάση την συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας, ξεκαθάρισαν ότι η Ευρώπη θα επιμείνει στην ανάγκη έγγραφων διαβεβαιώσεων ως όρο προκειμένου να εκταμιευθούν τα χρήματα της 6ης δόσης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δήλωσή του μετά την συνάντηση είπε ότι εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι της συμφωνίας, και τόνισε ότι «είναι σαφές ότι συνδέεται η καταβολή της 6ης δόσης από την επιστολή τόσο του κ.Παπανδρέου όσο και του κ.Σαμαρά και την κατάθεση της δικής μας άποψης».

Όπως είπε, τα πράγματα είναι ανελαστικά, και τόνισε ότι πρέπει να βρούμε τρόπο συννενόησης σε αυτό τον τομέα ώστε τα θέματα να διευθετηθούν εγκαίρως για να καλύψουμε τις ανάγκες της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή χρειάζεται τα χρήματα της 6ης δόσης για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και εάν εξαρτηθεί απο τον ίδιο - αναφερόμενος εμμέσως στην ενδεχόμενη υπογραφή του σε έγγραφη διαβεβαίωση - τότε θα κάνει «αυτό που πρέπει».

Πριν την έναρξη της συνάντησης στελέχη του ΛΑΟΣ έλεγαν ότι δεν είχε τεθεί θέμα υπογραφής απο τον κ.Καρατζαφέρη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης φέρεται να τέθηκε θέμα συμφωνίας του, χωρίς να διευκρινιστεί εάν πρόκειται για αποστολή υπογεγραμμένης επιστολής όπως ζητούν απο τους κ.κ. Σαμαρά και Παπανδρέου, ή απλώς για την κατάφαση του κόμματος.

Στη συνάντηση μετείχαν απο πλευράς ΛΑΟΣ ο αναπληρωτής πρόεδρος του κομματος και αναπληρωτής υπουργός 'Αμυνας Γιώργος Γεωργίου, ενώ εκτός απο τους τρεις εκπροσώπους της τρόικας, στην ομάδα μετείχαν και άλλοι πέντε τεχνοκράτες, και σύμβουλοι.

Δεν θα σταλεί καμία επιστολή προς τους πιστωτές της χώρας, δήλωσε στενός συνεργάτης του κ.Καρατζαφέρη

Δεν θα σταλεί καμία επιστολή προς τους κοινοτικούς εταίρους, και πιστωτές της χώρας, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ. Όπως διευκρίνισε το ίδιο στέλεχος, ο κ.Καρατζαφέρης, θα απευθύνει ανοιχτή επιστολή στον ελληνικό λαό, μέσω του κομματικού εντύπου, στην οποία θα εξηγεί τις απόψεις του, και τις θέσεις του κόμματος.

Αυτή την επιστολή, θα την κοινοποιήσει στους κοινοτικούς εταίρους της χώρας μας, και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Στην επιστολή θα σημειώνει την αναγκαιότητα της λήψης των χρημάτων της 6ης δόσης, για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας με κυριότερες τις ανελαστικές δαπάνες που είναι οι μισθοί οι συντάξεις και τα δώρα και επιδόματα ενόψει των εορτών.

Το ίδιο στέλεχος δήλωσε ότι «ο κ. Καρατζαφέρης δεν αποστέλλει επιστολή προς τους κοινοτικούς εταίρους, αλλά τους κοινοποιεί τις θέσεις και τις απόψεις του κόμματος, και υπό αυτή την έννοια, δεν αλλάζει τη θέση που είχε εκφράσει στη Βουλή πρόσφατα».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ