H BMW ανανεώνει την i3 που θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία - iefimerida.gr

H BMW ανανεώνει την i3 που θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μικρό ηλεκτρικό μοντέλο της BMW, η i3, θα ανανεωθεί από το καλοκαίρι, αποκτώντας μια καινούργια, μπαταρία με μεγαλύτερο ενεργειακό περιεχόμενο.

Ενδιαφέρον είναι πως η καινούργια αυτή μπαταρία, που από πλευράς διαστάσεων δεν διαφέρει από την τρέχουσα, μπορεί να τοποθετηθεί και σε i3 που ήδη κυκλοφορούν.

H BMW ανανεώνει την i3 που θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία | iefimerida.gr 0

Ο λόγος για να κάνει κανείς μια τέτοια κίνηση είναι φυσικά η αυξημένη αυτονομία, που στην ανανεωμένη έκδοση θα φτάνει θεωρητικά τα 300 χιλιόμετρα και πρακτικά, στην καθημερινή χρήση, τα 200, τη στιγμή που μια ρεαλιστική τιμή είναι σήμερα κάτω από τα 130 χιλιόμετρα.
Με την καινούργια μπαταρία βελτιώνονται ελαφρώς και οι επιδόσεις, καθώς η ανανεωμένη i3 θα χρειάζεται 7,3 δεύτερα για το 0-100, ενώ φυσικά χρησιμοποιείται και στην έκδοση range extender, με το μικρό κινητήρα εσωτερικής καύσης που λειτουργεί σα γεννήτρια και φορτίζει τη μπαταρία.

H BMW ανανεώνει την i3 που θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία | iefimerida.gr 1
H BMW ανανεώνει την i3 που θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία | iefimerida.gr 2



Σε οικιακό δίκτυο ο χρόνος φόρτισής της είναι έως και 10 ώρες, ενώ μπορεί να μειωθεί μέχρι και τα 40 λεπτά για το 80% της χωρητικότητάς της σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ειδική μονάδα συνεχούς ρεύματος.

H BMW ανανεώνει την i3 που θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία | iefimerida.gr 3
H BMW ανανεώνει την i3 που θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ