Ραγκούσης: Πρώτα η 6η δόση και μετά η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ραγκούσης: Πρώτα η 6η δόση και μετά η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην ανοίξουν τώρα οι διαδικασίες για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ αφού δεν θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι η διαδοχή πρέπει να δρομολογηθεί μετά την ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, και την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «εάν δεν πάρουμε την 6η δόση, δεν ψηφιστούν οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, ο προϋπολογισμός και όλα τ' άλλα, δεν πρέπει να υπάρξουν τέτοιες διαδικασίες μέσα στο κόμμα».

Αντίστοιχη δήλωση έκανε ο κ. Ραγκούσης και στην Real News, όπου είπε ότι η χώρα δίνει έναν «υπέρ πάντων αγώνα για την οικονομική της επιβίωση, σε μια Ευρώπη που είναι η ίδια σε κίνδυνο» και γι' αυτό, «πρώτη προτεραιότητα όλων, και του ΠΑΣΟΚ, οφείλει να είναι η σταθερότητα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο να διαταραχθεί στο ελάχιστο η προσπάθεια της κυβέρνησης και η ανάγκη κοινωνικής και πολιτικής συστράτευσης. Και όποιος θα οδηγούσε τα πράγματα εκεί, στην αστάθεια, όταν είναι ανοιχτή η μάχη του Προϋπολογισμού και της 6ης δόσης, θα υπέτασσε ανεύθυνα το εθνικό συμφέρον σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.»

Ο κ. Ραγκούσης είπε ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται «σε ένα οριακό σημείο, στο οποίο κρίνεται η ίδια του η πολιτική υπόσταση» και τόνισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου «έχει αναλάβει για το σύνολο της πορείας του Κινήματος, αλλά και για μεμονωμένες πρωτοβουλίες, τις ευθύνες του» επισημαίνοντας ότι «ευθύνες πράγματι υπάρχουν και για άλλους πολλούς, για όλους».

Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα «πολύ βαθύτερο και συνολικότερο από το θέμα της ηγεσίας» και αυτό είναι το θέμα της «πολιτικής ταυτότητας» και της «ανανοηματοδότησης των αξιών του. Είναι η ανάγκη της πολιτικής και ιδεολογικής επαναθεμελίωσης της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης»

Για να συμβεί αυτό, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, είναι απαραίτητη «η οριστική σύγκρουση, η μετωπική μάχη με το δόγμα της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, «άλλα λέω, άλλα εννοώ, άλλα πράττω». Κάτι που βαθμιαία καταρράκωσε την αξιοπιστία μας και οδήγησε στην υπαρξιάκη κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε όλο το πολιτικό σύστημα.»

Τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι απαραίτητα

Στη συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο κ. Ραγκούσης μίλησε ακόμα για την ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά το κράτος καλείται θα ξοδέψει λιγότερα απ΄ όσα εισπράττει» και υπογραμμίζοντας τις σημαντικές μειώσεις δαπανών που έγιναν από το 2009.

Παράλληλα, δέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδήγησαν στην αύξηση της ύφεσης, ενώ όπως ανέφερε, «όπου αυτές προχώρησαν είχαμε θεαματικά αποτελέσματα». Για το θέμα αυτό καταλόγισε ευθύνες και στην αντιπολίτευση γιατί όπως είπε, με τη στάση της εμπόδιζε την προώθησή τους.

Για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι «το κράτος δεν μπορεί να κόβει μισθούς και συντάξεις και να μην ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα. Πρέπει να μπουν κανόνες» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και οι δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στην Τρόικα. Τέλος, ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε το φόβο ότι κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει, ακόμα και τώρα, στο σύνολό του και σε βάθος, το πρόβλημα της χώρας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ