«Πρόοδος» στη Σ. Αραβία: Πλέον οι γυναίκες θα παίρνουν αντίγραφο του προγαμιαίου συμβολαίου - iefimerida.gr

«Πρόοδος» στη Σ. Αραβία: Πλέον οι γυναίκες θα παίρνουν αντίγραφο του προγαμιαίου συμβολαίου

(ΑΠΕ/ EPA/ Mike NELSON)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι νύφες στη Σαουδική Αραβία θα μπορούν πλέον να παίρνουν ένα αντίγραφο του προγαμιαίου συμβολαίου τους. Προνόμιο το οποίο είχαν έως τώρα μόνο οι άνδρες σε αυτή τη χώρα.

Σύμφωνα με την οδηγία που εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γουαλίντ αλ-Σαμαάνι, οι κληρικοί που καταχωρούν τα προγαμιαία συμβόλαια πλέον θα πρέπει να δίνουν ένα αντίγραφο και στη νύφη «για να διασφαλίζεται ότι έχει επίγνωση των δικαιωμάτων και των όρων του συμβολαίου».

Η απόφαση έχει στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων της γυναίκας και να διευκολύνει τις διαδικασίες για εκείνη», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. Η κίνηση αυτή έγινε, όπως αναφέρει ο Guardian, με το σκεπτικό ότι μία γυναίκα θα χρειαζόταν αντίγραφο του προγαμιαίου συμβολαίου σε περίπτωση διαμάχης με τον σύζυγό της και στο δικαστήριο.

Βέβαια, στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες χρειάζονται ακόμη την άδεια των ανδρών κηδεμόνων τους για να παντρευτούν, να ταξιδέψουν και να εργαστούν, ενώ ακόμη δεν τους επιτρέπεται να οδηγήσουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ