Ελεονώρα Μελέτη: Εφαγες τον άμπακο ε; Κοίτα πώς θα το σώσεις... - iefimerida.gr

Ελεονώρα Μελέτη: Εφαγες τον άμπακο ε; Κοίτα πώς θα το σώσεις...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία δίνει το παράδειγμα με την πειθαρχία της στο φαγητό και την άψογη σωματική της κατάσταση, μας συμβουλεύει πώς θα χάσουμε πραγματικά τα κιλά του Πάσχα.

Γράφει στο προσωπικό της ιστολόγιο eleonorameleti.com:

«Η Κυριακή του Πάσχα, είναι αποδεδειγμένα η μέρα όπου οι Έλληνες τρώνε περισσότερο από κάθε άλλη μέρα, με τη γιορτινή κραιπάλη των Χριστουγέννων, να έρχεται δεύτερη στη λίστα με τις μέρες “εφιάλτης για τον οργανισμό”.

Έχοντας νηστέψει, (ή και όχι), και μόνο που περιμένεις να πάει 00:00 , να γίνει ανάσταση, να πάρεις το φως και να καθίσεις επιτέλους στο τραπέζι να φας, είναι αρκετό για να λειτουργήσει σαν μία καλή δικαιολογία που θα σε χαλαρώσει και θα σε απαλλάξει από τύψεις και θα σε οδηγήσει σε κυριολεκτική κτηνωδία!

Και δεν θα προλάβεις να σηκωθείς από το μενού της μαγειρίτσας , θα κάτσεις λίγες ώρες μετά για να συνεχίσεις με το μενού της Κυριακής.

Άκου, δεν θέλω να στο «χαλάσω» με αριθμούς, ενημερώνοντας σε πόσο χτυπάει η χοληστερίνη αυτές τις μέρες από αυγά, κρέατα και λιπαρά.

Ούτε να στο παίξω ότι εγώ δεν κάνω τέτοιου είδους «εξορμήσεις» στο φαγητό.

Να τις προάλλες, ( Σάββατο 23 Απριλίου) έφτιαξα το τζις κεικ χωρίς ψήσιμο

( μπορείς να βρεις τη συνταγή στην κατηγορία διατροφή και οικολογία) και το έφαγα ολόκληρο μέσα σε μία μέρα. Είχε πανσέληνο. Είχα σεληνιαστεί. Αλλά το ευχαριστήθηκα.

Εγώ είμαι εδώ για να σου δώσω κάποιες πληροφορίες που θα σε κάνουν να ανακουφιστείς λίγο, από τις Ερινύες που σε κατατρώνε .

Θα σε αρχίσω από τα ευχάριστα.

Ό,τι τρώμε θέλει περί τις 48 ώρες για να αποθηκευτεί στο σώμα μας ως λίπος.

Και θα περάσω στα «δύσκολα»

Για να το «σώσεις» όσο μπορείς πρέπει να δείξεις πειθαρχία.

Αν δεν γνωρίζεις τι θα πει αυτή η λέξη, τότε ακολούθησε πιστά τις επόμενες οδηγίες.

Δεν τις γράφω τυχαία. Είναι μυστικά που έχουν μοιραστεί μαζί μου άνθρωποι της διαιτολογίας , όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι εντατικά με τη σωστή διατροφή. Τις ακολουθώ πιστά, και απόδειξη ότι λειτουργούν είναι το γεγονός ότι τα τελευταία 5 χρόνια, διατηρώ το ποσοστό λίπους στο σώμα μου, στα ίδια επίπεδα , με απόκλιση το μισό κιλό πάνω, μισό κιλό κάτω.

-Είναι πολύ σημαντικό για τις επόμενες μέρες να μην ανέβεις καθόλου στη ζυγαριά. Για μένα η ζυγαριά είναι άχρηστη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο αυτές τις επίμαχες μέρες, γιατί το βάρος μας αριθμητικά , μεταβάλλεται από διάφορους παράγοντες χωρίς να σημαίνει απαραίτητα ότι παχαίνεις με λίπος.

Αν ζυγιστείς σίγουρα θα δείξει παραπάνω ο δείκτης και αυτό είναι λογικό. Έχεις φάει περισσότερο απ ότι συνήθως και σίγουρα έχεις καταναλώσει και περισσότερο αλάτι, όπως και λιπαρά, που σημαίνει αυτόματα κατακράτηση υγρών. Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείς με ένα ζύγισμα. Αν πέσει η ψυχολογία σου, φοβάμαι ότι γι ΄αυτό και μόνο θα φας πάλι!

-Για τις επόμενες δέκα μέρες, ξέχνα, αλκοόλ, γλυκά και περιόρισε το αλάτι. Πίνε νερό σαν να μην υπάρχει αύριο, αν μπορείς πιές και τσουκνίδα ή πράσινο τσάι. Αύξησε το λεμόνι εκεί που μπορείς.

-Ισορρόπησε την πρωτεΐνη με τον υδατάνθρακα. Σε καμία περίπτωση μην κόψεις όμως τους υδατάνθρακες από φόβο μήπως παχύνεις. Απλά απέβαλε για λίγο τους απλούς, όπως ψωμί, αλεύρια , μπανάνες κλπ. Προτίμησε τον σύνθετο υδατάνθρακα, όπως το ρύζι και την πατάτα. Εννοείται όχι τηγανιτή.

- Αύξησε την σωματική δραστηριότητα και αν δεν κάνεις ποτέ τίποτα , ήρθε η ώρα να δράσεις. Πρέπει να αυξήσεις τις καύσεις σου και αυτό σημαίνει να αυξήσεις την κίνηση. Κάνε από έναν ωραίο περίπατο, περίπου 30 με 40 λεπτά τη μέρα, ή αν είσαι πιο αθλητικός, δώσε πόνο στο τρέξιμο. Προσπάθησε να κρατάς τους σφυγμούς σου από 120 μέχρι 140, επίπεδο όπου ο περισσότερος κόσμος κάνει καύση λίπους. 30 με 40 λεπτά και εδώ, είναι μία χαρά .

- Μείωσε λίγο τις ποσότητες τροφής στα γεύματα σου. Όταν λέμε λίγο εννοούμε, λίγο.

- Σε καμία περίπτωση μην ακολουθήσεις τα πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα δεις να ρέουν σε διαδίκτυο, περιοδικά κλπ. Ο οργανισμός σου έχει ήδη υποστεί σοκ από τον βομβαρδισμό φαγητού που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες. Δεν χρειάζεται άλλο σοκ. Δεν χρειάζεται να τιμωρήσεις τον εαυτό σου επειδή χαλάρωσε και ευχαριστήθηκε το φαγητό. Απλά συνέτισε τον και βάλτον και πάλι σε πρόγραμμα. Συμβουλές όπως να τα φας μόνο φρούτα ή σαλάτες, για δυο μέρες, ή να κάνεις χημικούς συνδυασμούς και άλλα τέτοιο που πλασάρονται από ανειδίκευτους και σίγουρα όχι επαγγελματίες, είναι ό,το πιο καταστροφικό.

- Μην νιώθεις τύψεις. Έφαγες. Πάει πέρασε. Να ξέρεις ότι οι τύψεις παχαίνουν. Και το εννοώ.

Όλοι μας αξίζουμε να φάμε χωρίς έλεγχο. Οι γιορτές είναι μία καλή αφορμή. Το ελληνικό τραπέζι δε, έχει τη δυνατότητα να μας φέρει κοντά με φίλους και συγγενείς, και τα φαγητό είναι μία από τις λίγες απολαύσεις που μας έχουν μείνει αυτούς τους δύσκολους καιρούς!

Καλή συνέχεια!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελεονώρα Μελέτη έφαγες άμπακο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ