«Μύλος» στη Νέα Δημοκρατία για την ψήφιση ή όχι του προϋπολογισμού - iefimerida.gr

«Μύλος» στη Νέα Δημοκρατία για την ψήφιση ή όχι του προϋπολογισμού

αποκρατικοποιήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διχασμένη εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία στο θέμα της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2012, καθώς χτες ένας εκ των εισηγητών του κόμματος, ο Θεόδωρος Καράογλου, ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης, που στηρίζει η ίδια η ΝΔ, προκαλώντας την αντίδραση της Συγγρού δια του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας, Χρήστου Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με χτεσινά δημοσιεύματα, ο κ. Καράογλου διαχώρισε τη θέση του από την επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας να καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Αργότερα, ανασκεύασε λέγοντας ότι «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μείζον πολιτικό θέμα εκ του μη όντος. Παραποιούν τα λεγόμενά μου και δημιουργούν σενάρια με το μυαλό τους».

Σε μια προσπάθεια να λήξει το θέμα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, σε σημερινή ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό καθώς «περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο». Ο κ. Σταϊκούρας επισημαίνει ότι «το 2011 ήταν ένα χαμένο έτος για τη δημοσιονομική και διαρθρωτική προσαρμογή, παρά τις τεράστιες θυσίες των πολιτών» αλλά υπογραμμίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία στηρίζει και θα στηρίξει τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, με ρεαλιστικούς όμως όρους, κυρίως μέσω της περιστολής των δαπανών, την πραγματοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων, την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου» και επαναλαμβάνει ότι «πολλά θα εξαρτηθούν από τη σύνθεση, την ταχύτητα της εφαρμογής και τη γενικότερη πρόοδο του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ