Μπρα ντε φερ Σόιμπλε-Σαμαρά για τις υπογραφές-Στον αέρα η 6η δόση - iefimerida.gr

Μπρα ντε φερ Σόιμπλε-Σαμαρά για τις υπογραφές-Στον αέρα η 6η δόση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προβληματισμός επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, μετά τις χτεσινές δηλώσεις Σόιμπλε, καθώς δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Τρόικα, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε το πολιτικό πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, και το Βερολίνο έστειλε νέο τελεσίγραφο για να υπογράψει και ο κ. Σαμαράς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης δεν πρόκειται να γίνει αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν συνυπογράψει ότι δεσμεύεται για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου αλλά και για τα μέτρα που απορρέουν από αυτήν. Ουσιαστικά, ο κ. Σόιμπλε απάντησε στην επιστολή που έστειλε ο κ. Σαμαράς στην Άνγκελα Μέρκελ, και δημιούργησε νέες ανησυχίες στη ΝΔ καθώς στη Συγγρού θεωρούν ότι η παρέμβαση του γερμανού υπουργού Οικονομικών αγγίζει τα όρια της παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας αφού, όπως υπενθυμίζουν, υπάρχει η συμφωνία των πολιτικών αρχηγών της 6ης Νοεμβρίου μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάντως στη ΝΔ είναι σίγουροι ότι έπεται και συνέχεια στις πιέσεις, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στην επερχόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στη Μασσαλία στις 7 και 8 Δεκεμβρίου, δύο μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία φέρεται αμετακίνητη στη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι το πρόγραμμα μέτρων που θα υλοποιηθεί με βάση τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, είναι υπό διαπραγμάτευση από την επόμενη κυβέρνηση, ενώ συμφωνεί με τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. Τα γαλάζια στελέχη τονίζουν ότι η Γερμανία επιμένει στο θέμα των υπογραφών ενώ οι Βρυξέλλες εμφανίζονται πιο ήπιες αναζητώντας συμβιβαστική λύση, και το ΔΝΤ δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.

ΝΔ: Δεν αμφισβητούμε τον προϋπολογισμό

Πάντως με σημερινή του ανακοίνωση, ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητεί τον προϋπολογισμό: "Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει ήδη ψηφισμένα μέτρα, τα οποία περικλείονται στο Μεσοπρόθεσμο και στο Πολυνομοσχέδιο. Για το λόγο αυτό, και όπως έχει ήδη τοποθετηθεί η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να τον αμφισβητήσει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ