Λόμπι εναντίον των αγανακτισμένων της Νεας Υόρκης - iefimerida.gr

Λόμπι εναντίον των αγανακτισμένων της Νεας Υόρκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο δυσφήμησης του κινήματος "Occupy Wall Street" αλλά και των πολιτικών που το υποστηρίζουν είχε καταστρώσει μια εταιρία εκπροσώπησης ειδικών συμφερόντων που συνδέεται με τις τράπεζες αποκάλυψε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Μέσα σε ένα μνημόνιο τεσσάρων σελίδων που δημοσίευσε το MSNBC, η εταιρία της Ουάσινγκτον Clark Lytle Geduldig & Cranford (CLGC) προτείνει στην Ένωση Αμερικανικών Τραπεζών (ABA), που είναι πελάτης του γνωστού λόμπι, να της αναθέσει μια "έρευνα" σχετικά με το κίνημα προκειμένου να δημιουργηθεί μια «αρνητική εικόνα» για αυτό και εκείνους οι οποίοι το υποστηρίζουν.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ύψους 850.000 δολαρίων, για να αντιμετωπιστεί το κίνημα χρειάζεται να επηρεαστούν τα μέσα ενημέρωσης και ετσι θα είναι εύκολο να υποβαθμιστεί το κίνημα ως μια ομάδα ανοργάνωτων

Εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης Τραπεζών επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο έφτασε στα χέρια τους χωρίς να το έχουν ζητήσει ενώ το MSNBC ανέφερε ότι δύο από τους συγγραφείς του κειμένου, ο Σαμ Γκένταλντιγκ και ο Τζέι Κράνφορντ, εργάζονταν για τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ πριν ενταχθούν στην εταιρία, ενώ ο τρίτος, ο Στιβ Κλαρκ, φέρεται να συνδέεται στενά με την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ