Γκίνγκριτς: «Κάντε μπάνιο και πηγαίνετε να βρείτε καμιά δουλειά» - iefimerida.gr

Γκίνγκριτς: «Κάντε μπάνιο και πηγαίνετε να βρείτε καμιά δουλειά»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθείς στις ΗΠΑ από τις συνεχιζόμενες επιθεσεις των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εναντίον του κινήματος Occupy Wall Street. Τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση συνέβη χτες στην διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσαν χριστιανικές οργανώσεις της αμερικανικής δεξιάς στο Ντε Μόιν.

Στη συζήτηση, όπου το ακροατήριο ήταν κυρίως προτεστάντες, συμμετείχαν έξι από τους οκτώ υποψήφιους των Ρεπουμπλικανών, και άπαντες είχαν σκληρά λόγια για τα μέλη του κινήματος που σαρώνει τις ΗΠΑ.

«Πηγαίνετε να βρείτε καμιά δουλειά αφού κάνετε μπάνιο», είπε χαρακτηριστικά ο Νιουτ Γκίνγκριτς, επικρατέστερος για το χρίσμα, όταν ρωτήθηκε για τους διαδηλωτές του κινήματος «Κατάληψη της Γουόλ Στριτ», ενώ αναφερόμενος στις ηθικές αξίες που πρεσβεύει, έκανε λόγο για την «υπευθυνότητα».

Από την πλευρά του, ο Χέρμαν Κάιν υποστήριξε ότι η «ελευθερία χωρίς υπευθυνότητα είναι ανήθικη».

Στη ίδια συζήτηση, συμμετείχαν επίσης οι Μισέλ Μπάκμαν, Ρικ Πέρι, Ρον Πολ και Ρικ Σαντόρουμ. Μόνο ο Μιτ Ρόμνεϊ και ο Τζον Χάντσμαν, αμφότεροι μορμόνοι και πιο μετριοπαθείς υποψήφιοι, απέφυγαν να λάβουν μέρος.

Η Αϊόβα θεωρείται πολιτεία-κλειδί για την διαδικασία ανάδειξης του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων και είναι η πρώτη όπου θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές την 3η Ιανουαρίου για την ανάδειξη του αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2012.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ