Απρόοπτο στη σχολική εκδρομή μαθητών από την Κρήτη στην Ιταλία -Τους έπεσε η οροφή στο κεφάλι [εικόνες] - iefimerida.gr

Απρόοπτο στη σχολική εκδρομή μαθητών από την Κρήτη στην Ιταλία -Τους έπεσε η οροφή στο κεφάλι [εικόνες]

neakriti.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφιάλτης για μαθητές της Α΄ λυκείου του καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου που πήγαν εκδρομή στην Ιταλία.

Στο σύνολο 37 παιδιά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην πόλη Μέστρε κοντά στη Βενετία, όταν το βράδυ της Μ. Πέμπτης και ενώ στο ίδιο δωμάτιο δύο παιδιά έβλεπαν τηλεόραση και δυο είχαν πέσει για ύπνο, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος.
Είχε πέσει η οροφή του δωματίου, πάνω στα δυο παιδιά που βρίσκονταν στο κρεβάτι. Προκλήθηκε πανικός μέσα στο δωμάτιο και οι άλλοι δύο φίλοι τους που παρακολουθούσαν τηλεόραση και στάθηκαν τυχεροί έσπευσαν όπως μπορούσαν να απεγκλωβίσουν τους συμμαθητές τους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και παρέμεναν ακινητοποιημένοι.

Απρόοπτο στη σχολική εκδρομή μαθητών από την Κρήτη στην Ιταλία -Τους έπεσε η οροφή στο κεφάλι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στο σημείο έσπευσαν οι συνοδοί του σχολείου αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου το οποίο κάλεσε άμεσα ασθενοφόρο. Τα παιδιά με αίματα παντού και σκισμένα ρούχα μεταφέρθηκαν κατευθείαν στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών. Αφού διαπιστώθηκε ότι η υγεία τους δεν κινδύνευε, υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ κρίθηκε απαραίτητο να τους γίνουν και ράμματα αφού είχαν ανοιχτές πληγές αλλά και μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθούν τυχόν εσωτερικά τραύματα, αναφέρει το neakriti.gr.

Απρόοπτο στη σχολική εκδρομή μαθητών από την Κρήτη στην Ιταλία -Τους έπεσε η οροφή στο κεφάλι [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι γιατροί του νοσοκομείου έκριναν επίσης αναγκαίο τα παιδιά να παραμείνουν για νοσηλεία στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έφτασε μέχρι και το Ελληνικό προξενείο. Μάλιστα μόλις ενημερώθηκε ο Έλληνας πρέσβης της Ιταλίας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης τους, με το δεδομένο ότι αν την έχαναν θα έπρεπε η αποστολή να περιμένει την επόμενη που ήταν προγραμματισμένη ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα.

Απρόοπτο στη σχολική εκδρομή μαθητών από την Κρήτη στην Ιταλία -Τους έπεσε η οροφή στο κεφάλι [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τελικά οι τραυματισμένοι μαθητές έπειτα από 6 ώρες νοσηλείας βγήκαν από το νοσοκομείο και όλη μαζί η αποστολή, έφτασε στην Ελλάδα. Οι γονείς και των 37 παιδιών δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν έτσι το θέμα. «Είμαστε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι. Δε νοείται εν έτει 2016 να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και μάλιστα σε άκρως τουριστική χώρα όπως είναι η Ιταλία. Θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον του ξενοδοχείου» δηλώνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαθητές εκδρομή Ιταλία οροφή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ