Προκλήσεις και από αέρος: 29 παραβάσεις εναέριου χώρου -Οπλισμένα δυο τουρκικά αεροσκάφη - iefimerida.gr

Προκλήσεις και από αέρος: 29 παραβάσεις εναέριου χώρου -Οπλισμένα δυο τουρκικά αεροσκάφη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:wikimedia/www.defenseimagery.mil
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου, προχώρησαν την Μεγάλη Πέμπτη τουρκικοί σχηματισμοί, ενώ τετράδα τουρκικών αεροσκαφών F-16 πέταξε πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι του συμπλέγματος των Φούρνων στα 2.900 πόδια.

Σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως μία εξάδα και ένα ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών, καθώς και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235.

Καταγράφηκαν 5 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 29 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 1 περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Δύο τουρκικά αεροσκάφη έφεραν όπλα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροσκάφη εναέριος χώρος FIR
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ