Μέρκελ-Κάμερον: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν - iefimerida.gr

Μέρκελ-Κάμερον: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο καθένας καταλαβαίνει τη θέση του άλλου», δήλωσαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο Βερολίνο, ωστόσο φαίνεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι...διαφωνούν στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Η κ. Μέρκελ εξέφρασε την ανάγκη για περιορισμένες αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος σχετικά με την διατήρηση των κανόνων σταθερότητας.

Όμως, σε ότι αφορά την εισαγωγή του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών οι διαφορές των δυο χωρών παραμένουν άλυτες. Το Λονδίνο αρνείται πεισματικά την εισαγωγή ενός τέτοιου φόρου δηλώνοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο εάν επιβληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο κ. Κάμερον τόνισε πως η Βρετανία θέλει να παίξει έναν ενεργό ρόλο στην Ευρώπη διότι η χώρα του είναι μια χώρα με ενεργό ρόλο στο διεθνές εμπόριο. Επεσήμανε παράλληλα πως ησταθερότητα της Ευρωζώνης αφορά και τη Βρετανία παρότι δεν είναι μέλος της.

Οι δυο ηγέτες τάχθηκαν υπέρ της άμεσης εφαρμογής των αποφάσεων του περασμένου Οκτωβρίου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κάθε μέρα μετράει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ