Ζωή από την αρχή -«Η απόλυση ήταν ό,τι καλύτερο έγινε στη ζωή μου» [εικόνες] - iefimerida.gr

Ζωή από την αρχή -«Η απόλυση ήταν ό,τι καλύτερο έγινε στη ζωή μου» [εικόνες]

Facebook: Laura Jane Williams
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σας μετά την απόλυση, η Λάουρα Τζέιν Γουίλιαμς έχει τη απάντηση και εξηγεί πως κάποιες φορές στη ζωή χρειάζεται να ξεκινήσεις από το μηδέν, ακόμα και αν είναι τρομακτικό.

Η Λάουρα ζούσε στο Λονδίνο και για δύο χρόνια πέρασε τη φάση που περνάνε λίγο πολλοί όλοι: δεν ήταν τόσο παραγωγική και έβγαινε για ποτό συνεχώς. Μια περίοδο, που η ίδια χαρακτηρίζει ως μονοπάτι που οι περισσότεροι που μένουν εκεί περνάνε.

Με τα χρήματα από τη δουλειά της πλήρωνε το ενοίκιό της και ζούσε ή μάλλον προσπαθούσε να ζήσει. Πίστευε πως για όλα υπάρχει ένας άλλος δρόμος, ένας άλλος τρόπος, ο δικός της.

«Την ημέρα που έμαθα τα νέα, ήταν σαν έφυγε ένα βάρος από τους ώμους μου. Ηταν μια ανακούφιση. Εχασα τη δουλειά μου και ένιωθα ανακούφιση», λέει στο The Book of Brave, όπως σημειώνει το Marie Claire.

Ζωή από την αρχή -«Η απόλυση ήταν ό,τι καλύτερο έγινε στη ζωή μου» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Στα 28 της αποφάσισε να μην έχει σταθερή δουλειά και να αυτοσχεδιάσει.

«Ηξερα πως δεν θα μπορούσα να ηρεμήσω αν δεν τελείωνα το βιβλίο που είχα ξεκινήσει, από τότε που πήρα το χαρτί δημιουργικής γραφής. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Ετσι, δέχθηκα μια προσωρινή θέση διδασκαλίας στη Σιβηρία (!) και τα βράδια μου τα περνούσα γράφοντας», αναφέρει η Λάουρα.

Από τη στιγμή που πήρε αυτή την απόφαση το προσωπικό της blog άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Τα μηνύματα που λάμβανε, αλλά και τα tweets αυξήθηκαν, με τους ανθρώπους να τις λένε πως είναι γενναία και πως τους εμπνέει.

«Εξαιτίας αυτής της προσοχής, υπέγραψα μια ανεξάρτητη σύμβαση για έναν πολύ γνωστό site συγγραφέων, που θαύμαζα αιώνες. Κυριολεκτικά, μέσα σε ένα μήνα, όπου σκεφτόμουν πως τα είχα καταφέρει, πράγματι το είχα κάνει», υποστηρίζει και συμπληρώνει:

«Το έκανα από ένα μικρό ρωσικό χωριό στους -30 βαθμούς Κελσίου, γιατί έκανα στην άκρη τα ''πρέπει'' και ακολούθησα το δικό μου μονοπάτι».

Ζωή από την αρχή -«Η απόλυση ήταν ό,τι καλύτερο έγινε στη ζωή μου» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα χρήματα από την σύμβαση ήταν αρκετά για ρούχα και φαγητό, μιας και εκεί που ζούσε η ζωή ήταν αρκετά φθηνή.

Η απόφασή της να τα παρατήσει όλα τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετών ιστοσελίδων και περιοδικών, τα οποία έκαναν λόγο για μια «απίστευτη πράξη», για το «ότι τα παράτησε όλα». Οπως λέει, η ίδια, δεν ήταν τίποτα τέτοιο και ούτε ήταν κάτι εύκολο. Δεν ζούσε σε παραλία κάτω από τον ήλιο, απλά έκανε αυτό που ήθελε.

«Βρήκα τις κατάλληλες συνθήκες και τον χρόνο να οικοδομήσω τη ζωή μου γύρω από τις αξίες που είχα επιλέξει συνειδητά, γιατί έχασα τι δουλειά μου, κάτι που θα μπορούσε να με οδηγήσει να ζω με τον φόβο, ωστόσο, με οδήγησε στην ολοκλήρωση», υπογραμμίζει η Λάουρα.

Μετά από εκεί η ζωή τον πήγε στο Μπαλί. Εκει, ένας από τους πιο γνωστούς εκδοτικούς οίκους του κόσμους της έκανε πρόταση για βιβλίο.

Για χρόνια προσπαθούσε να φτιάξει τη ζωή της, σύμφωνα με το πως την έφτιαχναν οι άλλοι και ξαφνικά, μετά από μια απόλυση όλα όσα είχε ονειρευτεί γίνονταν πραγματικότητα.

«Ολη μου η ενέργεια άλλαξε και μου επέτρεψε να κάνω πραγματικότητα αυτά που ήθελα. Μπορεί να θέλετε μια δουλειά στις δημόσιες σχέσεις, που εγώ δεν ήθελα. Αυτό ίσως να είναι η δική σας αληθινή και αυθεντική επιθυμία. Μπράβο σας, σας εύχομαι το καλύτερο!», λέει.

«Αν πιστεύετε πως σας ταιριάζει, τότε είναι το σωστό. Εσείς είστε το αφεντικό. Τώρα που έχω επιβεβαιώσει πως εγώ είμαι υπεύθυνη για τον εαυτό μου, υπάρχει μαγεία. Η αίσθηση είναι διαφορετική», ισχυρίζεται η Λάουρα.

Αυτό που τονίζει η Λάουρα είναι πως όταν κάνουμε την επιθυμία, την ανάγκη μας πραγματικότητα, αφήνοντας τους περιορισμούς στην άκρη, κάνουμε και τον κόσμο πιο ευτυχισμένο και υγιή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ