Πρίμα μπαλαρίνα σε κέντρο προσφύγων -Αναζητά έμπνευση για την Κάρμεν που θα υποδυθεί - iefimerida.gr

Πρίμα μπαλαρίνα σε κέντρο προσφύγων -Αναζητά έμπνευση για την Κάρμεν που θα υποδυθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια εκδοχή της Κάρμεν, εμπνευσμένη από τους πρόσφυγες και τα δεινά τους, ετοιμάζει η Ρωσίδα σταρ, πρίμα μπαλαρίνα στην ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, Ιρίνα Κολεσνίκοβα.

Για το λόγο αυτό, επισκέφτηκε το Ταμπανόβτσε, μία περιοχή στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία, εκεί όπου βρίσκεται ένας χώρος φιλοξενίας προσφύγων.

Πρίμα μπαλαρίνα σε κέντρο προσφύγων -Αναζητά έμπνευση για την Κάρμεν που θα υποδυθεί  | iefimerida.gr 0

Η Κολεσνίκοβα, όταν δεν χορεύει, συνεργάζεται με την φιλανθρωπική οργάνωση Oxfam, η οποία δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα ασυνόδευτα παιδιά που φτάνουν στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια από τις εμπόλεμες περιοχές.

Πρίμα μπαλαρίνα σε κέντρο προσφύγων -Αναζητά έμπνευση για την Κάρμεν που θα υποδυθεί  | iefimerida.gr 1

φωτογραφίες απο βίντεο της Ιρίνα Κολεσνίκοβα στο youtube

«Η ψυχή των παιδιών αυτών έχει ήδη τραυματιστεί και χρειάζονται βοήθεια. Τα μάτια τους έχουν δει πράγματα που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Οι φρικαλεότητες που πέρασαν κι έχουν δει είναι τεράστιες. Με αγκάλιασαν, εμένα, μία ξένη. Ίσως είδαν σε μένα μία εικόνα ασφάλειας», δήλωσε η μπαλαρίνα στο Ρόιτερς.

Πρίμα μπαλαρίνα σε κέντρο προσφύγων -Αναζητά έμπνευση για την Κάρμεν που θα υποδυθεί  | iefimerida.gr 2

Οι εμπειρίες επί σκηνής
Οι εμπειρίες που αποκόμισε από την επίσκεψή της στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων θα την εμπνεύσουν για τη νέα χορευτική ερμηνεία της στην όπερα Κάρμεν του Μπιζέ. Την δημοφιλή ιστορία ζήλιας και αγάπης μεταξύ ενός στρατιωτικού και μίας τσιγγάνας.

Πρίμα μπαλαρίνα σε κέντρο προσφύγων -Αναζητά έμπνευση για την Κάρμεν που θα υποδυθεί  | iefimerida.gr 3

Θα διαδραματίζεται σε κέντρο προσφύγων

Το έργο θα έχει τίτλο «Το όνομά της ήταν Κάρμεν», θα παρουσιαστεί σε χορογραφία του Ρώσου Αντρέι Κουζνέτσοφ Βιατσεσλάφ και θα διαδραματίζεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων που βρίσκεται στην Ευρώπη.
Η πρεμιέρα του έργου από το μπαλέτο της Αγίας Πετρούπολης θα γίνει τον Αύγουστο στο London Coliseum, ενώ θα ακολουθήσει παγκόσμια περιοδεία.
Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στο Λονδίνο θα πάει στο έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης Oxfam.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ