Ντράγκι: «Αργήσατε να πάρετε μέτρα» - iefimerida.gr

Ντράγκι: «Αργήσατε να πάρετε μέτρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιτέθηκε στους ηγέτες της Ευρωζώνης και τους ζήτησε επιτακτικά να εφαρμόσουν άμεσα μέτρα, ενώ παράλληλα τους προειδοποίησε για το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος στην περίπτωση που διακυβευθεί η αξιοπιστία της ΕΚΤ.

Ο κ.Ντράγκι κατηγόρησε τους ευρωπαίους ηγέτες για καθυστέρηση στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού μηχανισμού EFSF, ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 18 μήνες. Στο πλευρό του τάχθηκε και ο Γιόζεφ Ακερμαν: ο επικεφαλής της Deutsche Bank υποστηρίζοντας πως «πρωταρχικός ρόλος της ΕΚΤ δεν πρέπει να είναι η αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων κρατών».

Σε σφυγμομέτρηση του Reuters, οι πιθανότητες να υποκύψει η ΕΚΤ στις πιέσεις και να τυπώσει χρήμα εμφανίζονταν περίπου ίσες με την υιοθέτηση ποσοτικής χαλάρωσης, και δη ώς τον Μάρτιο. Πάντως, η παρέμβασή της στη δευτερογενή αγορά κρατικού χρέους της Ευρωζώνης οδήγησε, την Παρασκευή, σε μικρή υποχώρηση του κόστους δανεισμού. Η απόδοση των 10ετών ιταλικών ομολόγων υποχώρησε στο 6,78% από τα επίπεδα του 7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ