Μυτιλήνη: 12 Σύροι επέστρεψαν στην Τουρκία -Μετά το Πάσχα οι επόμενες επανεισδοχές - iefimerida.gr

Μυτιλήνη: 12 Σύροι επέστρεψαν στην Τουρκία -Μετά το Πάσχα οι επόμενες επανεισδοχές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δώδεκα Σύροι επέστρεψαν αεροπορικά σήμερα στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας.

Πρόκειται για δύο γυναίκες, τέσσερα παιδιά και έξι άνδρες, οι οποίοι -σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Frontex Εύα Μοντουγκιερ- δεν είχαν υποβάλει αίτημα ασύλου και είχαν ζητήσει να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Πρόκειται για την πρώτη επανεισδοχή μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα που γίνεται αεροπορικά και συγκεκριμένα προς τα Άδανα όπου λειτουργεί καταυλισμός Σύρων προσφύγων.

Οι 12 Σύροι μεταφέρθηκαν από το hot spot με λεωφορείο στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης, όπου επιβιβάστηκαν σε αεροπλάνο της εταιρείας «Αstra» που έχει ναυλωθεί από την Frontex για να πραγματοποιεί αεροπορικά τις επανεισδοχές. Στο αεροπλάνο επιβιβάστηκε και μεγάλη δύναμη αστυνομικών της Frontex αλλά και Έλληνες αστυνομικοί, ενώ μαζί ήταν και πέντε Τούρκοι αστυνομικοί για τον έλεγχο των ονομαστικών καταλόγων και της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί.

Όπως έγινε γνωστό, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επανεισδοχές μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία θα επαναληφθούν μετά το Πάσχα.

Χθες, Μεγάλη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η επανεισδοχή 17 μεταναστών από το Πακιστάν και χώρες της βόρειας Αφρικής με δυο δρομολόγια πλοίων από τη Χίο και τη Μυτιλήνη προς το Δικελί της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύροι επιστροφή Τουρκία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ