ΝΔ: Προετοιμαζόμαστε για όλα -Οχι σε οικουμενική κυβέρνηση - iefimerida.gr

ΝΔ: Προετοιμαζόμαστε για όλα -Οχι σε οικουμενική κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη ΝΔ προετοιμάζονται για όλες τις πιθανές πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν μετά το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, στη ΝΔ λένε «όχι» σε οικουμενική κυβέρνηση και βλέπουν πως υπάρχουν δύο σενάρια: ή να συνθηκολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας ή να προχωρήσει σε ρήξη.

Για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «αυτή την προοπτική την έχει πυροβολήσει πρώτος ο Τσίπρας που συνεχώς παράγει εντάσεις». Προσθέτουν δε πως «τώρα που η χώρα χρειάζεται λύσεις ταχέως εφαρμόσιμες, δεν έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει με μία τέτοια λύση».

Συνθηκολόγηση, ρήξη και δημοψήφισμα ή εκλογές
Οι ίδιες πηγές από τη ΝΔ τονίζουν πως πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως εξετάζει δύο βασικά σενάρια. Αυτό της συνθηκολόγησης, γιατί θα πρόκειται περί συνθηκολόγησης με ένα πακέτο μέτρων 9,5 δισ. ευρώ. Το δεύτερο θα είναι η ρήξη, με τρία ενδεχόμενα:

  • Τη συμπόρευση με άλλα κόμματα
  • Τις πρόωρες εκλογές
  • Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος 
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ οικουμενική κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ