Le Monde: Απίθανη η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών πριν την 1η Μαΐου -Στενεύουν τα περιθώρια - iefimerida.gr

Le Monde: Απίθανη η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών πριν την 1η Μαΐου -Στενεύουν τα περιθώρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της -που είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)- πριν από την 1η Μαΐου δεν είναι πιθανή τώρα, σημειώνει η Le Monde, σχολιάζοντας την ακύρωση του Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα παραμένουν σε αδιέξοδο», τονίζει ότι έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες με τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκε τον Αύγουστο του 2015 και τώρα ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.

«Τώρα, ο χρόνος είναι λίγος: οι πιστωτές θα ήθελαν μια τελική λύση με το ελληνικό "πρόβλημα" πριν από το τέλος του Μαΐου, για να μη "μολυνθεί" η εκστρατεία για το δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Brexit, η οποία τον Ιούνιο μπαίνει στην τελική της ευθεία» υπογραμμίζεται στο κείμενο της Le Monde, με την αρθρογράφο να σημειώνει πως η Ελλάδα «χρειάζεται απεγνωσμένα μια νέα δόση των δανείων» για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2015 έχει δεχθεί όλα τα αιτήματα των δανειστών, αλλά πλέον δεν έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή, τώρα ζητά έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών των κρατών της Ευρωζώνης» σχολιάζει η αρθρογράφος.

«Φέτος η Ευρώπη έχει ήδη κατακλυστεί από κρίσεις (μετανάστες, τρομοκρατία, λαϊκισμούς) και δεν έχει καμία επιθυμία να επαναληφθεί το ίδιο σενάριο. Ειδικά στο Βερολίνο, όπου το Grexit δεν αποτελεί επιλογή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υπογραμμίζεται στο κείμενο της γαλλικής εφημερίδας αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής της συζήτησης περί Grexit.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ