Στο Καλλιμάρμαρο στις 5 μ.μ. η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας -Το τελετουργικό - iefimerida.gr

Στο Καλλιμάρμαρο στις 5 μ.μ. η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας -Το τελετουργικό

ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώνεται σήμερα το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους με μία λαμπρή γιορτή στο Καλλιμάρμαρο.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ακριβώς στις 17:00 στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης της Φλόγας στην αντιπροσωπεία των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016».

Από το πρωί τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθαρίζουν τον χώρο και κουρεύουν τα φυτά και όλα είναι έτοιμα για τον κόσμο, που με ελεύθερη είσοδο μπορεί να παρακολουθήσει από κοντά την τελετή.

Τη Φλόγα θα φέρει σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της κωπηλασίας Κατερίνα Νικολαϊδου.

Στο Καλλιμάρμαρο στις 5 μ.μ. η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας -Το τελετουργικό | iefimerida.gr 0

Κατά το τελετουργικό, η γιορτή ξεκινά με επικεφαλής την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και τις Ιέρειες, σε μία σύνθεση που έχει εμπνευστεί η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Την διοργανώτρια πόλη θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Κάρλος Νούζμαν, ο οποίος και θα παραλάβει το Φως του Ολυμπισμού από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

Το ταξίδι της φλόγας ανά την Ελλάδα διήρκεσε επτά ημέρες ενώ η λαμπαδηδρομία συνεχίζεται προς τη Βραζιλία μέχρι και τις 5 Αυγούστου, ημέρα που θα εισέλθει στο στάδιο Μαρακανά, για την επίσημη έναρξη των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο Καλλιμάρμαρο στις 5 μ.μ. η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας -Το τελετουργικό | iefimerida.gr 1

Μετά την αποχώρηση της Φλόγας, θα ακολουθήσει εορταστικό πρόγραμμα με τον Σάκη Ρουβά, την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία της ΕΟΕ, ένα βραζιλιάνικο συγκρότημα και την Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τελετή
Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση - παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας, θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με διακοπές, εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κατά μήκος της διαδρομής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Από τις 13.30 το μεσημέρι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά μήκος της εξής διαδρομής:
Μουσείο Ακρόπολης - Διον. Αρεοπαγίτου - Λ. Συγγρού - έξοδος Σόλωνος - Δοϊράνης - Αχιλλέως - Αναστροφή (Λ. Αμφιθέας και Πεντέλης) - Λ. Συγγρού - Λ. Αμαλίας - Βασ. Γεωργίου Α΄ - Ερμού - Μητροπόλεως - Αθηνάς - Πλ. Ομονοίας - Σταδίου - Αμερικής - Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) - Εμ. Μπενάκη - Ακαδημίας - Λ. Βασ. Σοφίας - Λ. Βασ. Κων/νου - Παναθηναϊκό Στάδιο (Τελετή).

Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Από την Τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.
Ιδιαίτερα ως προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, παρακαλούνται οι οδηγοί όπως μη σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στην ευρύτερη περιοχή μέχρι και το τέλος των εκδηλώσεων στις ακόλουθες λεωφόρους και οδούς:
Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Ερατοσθένους και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Αρχιμήδους, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ερατοσθένους και Δικαιάρχου.
Εμ. Μπενάκη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Ακαδημίας.
Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
Αραβαντινού, σε όλο το μήκος της.
Μητροπόλεως, σε όλο το μήκος της.
Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.
Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευφορίωνος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ