ΣΕΠΕΕ: Πρωτοφανής η απόφαση για διεύρυνση ευθύνης μετόχων ΑΕ-ΕΠΕ για οφειλές σε εργαζόμενους - iefimerida.gr

ΣΕΠΕΕ: Πρωτοφανής η απόφαση για διεύρυνση ευθύνης μετόχων ΑΕ-ΕΠΕ για οφειλές σε εργαζόμενους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοφανή για χώρα-μέλος του ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει ο ΣΕΠΕΕ τη διεύρυνση της ευθύνης των μετόχων ΑΕ και ΕΠΕ για επιδικασθείσες οφειλές προς τους εργαζόμενους ο ΣΕΠΕΕ, που προβλέπεται στο άρθρο 53 του ασφαλιστικού νομοσχέδιου και ζητά την απόσυρσή του.

Με επιστολή στην Κομιισόν και στους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Έτοιμου Ενδύματος Ελλάδας σημειώνει ότι «το άρθρο 53 διευρύνει την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη των οργάνων διοίκησης ΑΕ & ΕΠΕ η οποία, εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές, περιλαμβάνει πλέον και τις επιδικασθείσες οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζόμενους». Επίσης, αναφέρει ότι «πρωτοφανώς για χώρα μέλος του ΟΟΣΑ, με το ίδιο άρθρο θεσπίζεται και αντίστοιχη ευθύνη για τους μετόχους της εταιρείας εφ'όσον κατέχουν ή κατείχαν τουλάχιστον το 10% των μετοχών».

Μεταξύ άλλων, ο ΣΕΠΕΕ στην επιστολή του υπογραμμίζει ότι «σε όλες τις πολιτισμένες χώρες διεθνώς, η αναζήτηση προσωπικής ευθύνης της διοίκησης μίας κεφαλαιουχικής εταιρείας προϋποθέτει την ύπαρξη δόλου και την αποκόμιση προσωπικού οφέλους ενώ πουθενά δεν τίθεται ζήτημα ευθύνης των μετόχων η οποία περιορίζεται απολύτως στο ποσό που έχουν εισφέρει».

Τονίζει επίσης ότι «η συγκεκριμένη διάταξη καθιστά απαγορευτική την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επένδυσης στη χώρα μας, όταν η οικονομία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και η ανεργία παραμένει σε δυσθεώρητα ψηλά ποσοστά» και συμπληρώνει ότι «κανείς επενδυτής, τόσο από την Ελλάδα ή από το εξωτερικό, δεν αναλαμβάνει να εγγυηθεί με την δική του περιουσία αλλά και να εκτεθεί ποινικώς στην περίπτωση που η επιχειρηματική ιδέα στην οποία εμπιστεύθηκε τα χρήματά του αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο».

Και η επιστολή καταλήγει: «Δεδομένου ότι οι επενδύσεις αποτελούν την μοναδική διέξοδο της χώρας από την παραλυτική οικονομική κρίση η απόσυρση του άρθρου 53 αλλά και του άρθρου 31 του ν.4321/2015 είναι στοιχειώδης πράξη ευθύνης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΟ 53 ΣΕΠΕΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ