Νέος γύρος επεισοδίων στη Μόρια -Η βία ξέσπασε όταν αστυνομικός χτύπησε παιδί [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Νέος γύρος επεισοδίων στη Μόρια -Η βία ξέσπασε όταν αστυνομικός χτύπησε παιδί [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ένταση στο κέντρο κράτησης προσφύγων στη Μόρια συνεχίζεται συνεχίστηκε και το βράδυ της Τρίτης, με νέο γύρο επεισοδίων να ξεσπά.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων ενάντια σε πρόσφυγες, ενώ εκρήξεις ακούγονταν μετά τις 9 το βράδυ μέσα από το χώρο φιλοξενίας προσφύγων και ασθενοφόρα απομάκρυναν τραυματίες, σύμφωνα με αναρτήσεις που έκαναν στα social media οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Μόρια. Μία από αυτές ανέφερε ότι τα δύο ασθενοφόρα «γέμισαν» με τραυματίες φεύγοντας για το νοσοκομείο.

Η ένταση ξεκίνησε από νωρίς, όταν ένας αστυνομικός χτύπησε παιδί, στο τμήμα όπου κρατούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες. Πρόσφυγες και μετανάστες άναψαν φωτιές στο κέντρο κράτησης και άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό έντασης, ο Γιάννης Μουζάλας ο οποίος επισκεπτόταν την Μόρια δέχθηκε επίθεση με μπουκάλια από νερό που τους πετούσαν πρόσφυγες.

Κάποιες αναρτήσεις στο Twitter ανέφεραν ότι οι πρόσφυγες «κατέλαβαν» τον καταυλισμό, φωνάζοντας «Ελευθερία!», ενώ άλλες ότι οι ξεσηκωμένοι έκοψαν μέρος του φράχτη. Οι εθελοντές των ΜΚΟ εγκατέλειψαν τον χώρο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντριου Κόνελι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μόρια ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Γιάννης Μουζάλας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ