Οι εργαζόμενοι λένε «ναι» στις μεταρρυθμίσεις του Δημόσιου Τομέα - iefimerida.gr

Οι εργαζόμενοι λένε «ναι» στις μεταρρυθμίσεις του Δημόσιου Τομέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ποσοστό 70% οι δημόσιοι υπάλληλοι δηλώνουν πως θα στηρίξουν τις αλλαγές που έρχονται στον δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ σε 15 υπουργεία, οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα και υπέρ των μετακινήσεων μεταξύ των υπηρεσιών.

Στην έρευνα που δημοσιεύει σήμερα η Ημερησία τουλάχιστον το 50% των υπαλλήλων δηλώνει ότι αποδέχεται να εργαστεί πέρα του ωραρίου, ενώ το 70% θα καταγγείλουν συναδέλφους τους αν τους δουν να παρανομούν.

Ποσοστό άνω του 90% τάσσεται υπέρ αυστηρών ποινών για όσους δημοσίους υπαλλήλους παραβαίνουν τους κανόνες και σε ποσοστό 80% θεωρούν ότι δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου της λειτουργίας των εργαζομένων.
Βέβαια δεν λείπουν και τα παράπονα καθώς σε ποσοστό 55% έχουν κάνει προτάσεις για βελτιώσεις στην υπηρεσία τους που ωστόσο δεν εισακούστηκαν, ενώ το 80% δηλώνουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχουν επιμορφωθεί στον τομέα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ