Σόιμπλε: «Το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε «η Ευρώπη μπορεί να τροποποιήσει τις συνθήκες της μέσα σε 24 μήνες, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια στενότερη δημοσιονομική ολοκλήρωση των κρατών-μελών της Ευρωζώνης».

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε τις θέσεις και τις στοχεύσεις που έχει η Γερμανία, καθώς τόνισε πως στόχος των αλλαγών είναι η δημιουργία των αναγκαίων δομών για μια νέα μορφή διακυβέρνησης της ΕΕ. «Όσο έχουμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς κοινή δημοσιονομική πολιτική, θα έχουμε προβλήματα», συμπληρώνοντας πως το Σύμφωνο Σταθερότητας αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Την ίδια ώρα πάντως ο κ.Σόιμπλε εξέφρασε φόβους πως ενδέχεται να χαλαρώσουν οι προσπάθειες να εφαρμοστούν πλήρως οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις χώρες της Ευρωζώνης, εάν δεν γίνουν πιο αυστηροί οι δημοσιονομικοί κανόνες, ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή του στο να μετεξελιχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε «δανειστή της ύστατης στιγμής, όπως πιέζουν οι Γάλλοι αλλά και οι περισσότερες χώρες της ευρωπεριφέρειας, μαζί με την πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών και των διαχειριστών κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ