«Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά» -Οι γιατροί του κόσμου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα [βίντεο]

Νέο συγκινητικό βίντεο των Ελλήνων Γιατρών του Κόσμου αναρτήθηκε στο διαδίκτυο προκειμένου να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενημερώσει ταυτόχρονα για το μεγάλο πρόβλημα των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν στη χώρα μας.

«Παιδικότητα που χάνεται στο πέρασμα. Τραύμα λόγω απώλειας της οικογένειας. Θύματα βιαιοπραγιών και trafficking, κίνδυνος σοβαρών ασθενειών, υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά», αναφέρει σε τίτλους το νέο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Βλέπουμε ανθρώπους να εξέρχονται από τη θάλασσα προς την παραλία και να αφαιρούν τα σωσίβια τους, ενώ παράλληλα συνεχίζουν και οι τίτλοι να αφήνουν το δικό του μήνυμα: «Παιδικότητα που χάνεται στο πέρασμα. Τραύμα λόγω απώλειας της οικογένειας. Θύματα βιαιοπραγιών και trafficking, κίνδυνος σοβαρών ασθενειών».

Στη συνέχεια, όταν όλοι έχουν βγάλει τα σωσίβια τους και προχωρούν με τις οικογένειες τους έχοντας εκπληρώσει την μεγάλη επιθυμία τους να φτάσουν στο μέρος που επιθυμούν, η εικόνα παγώνει στη θέα ενός ανήλικου ασυνόδευτου κοριτσιού έχοντας ως μήνυμα «Υπάρχουν παιδιά που ναυαγούν στη στεριά».

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας ιδρύθηκαν το 1990 και αποτελούν μία ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, μέλος του Διεθνούς Δικτύου των Γιατρών του Κόσμου το οποίο αποτελείται από 15 αντιπροσωπείες.

Αρχή της οργάνωσης είναι ότι όλοι οι άνθρωποι του Κόσμου έχουν δικαίωμα στην ανθρωπιστική βοήθεια. Οι Γιατροί του Κόσμου δρουν με βάση τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας. Το γεγονός όμως ότι διατηρούν την ουδετερότητά τους, δεν τους εμποδίζει από το να μιλούν ανοιχτά για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων όταν οι ίδιοι γίνονται αυτόπτες μάρτυρες.

Από την αρχή της δράσης τους, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν δημιουργήσει πλήθος προγραμμάτων τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό με στόχο την παροχή ιατρικών και άλλων υπηρεσιών σε περιθωριοποιημένες πληθυσμιακές ομάδες που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Αυτό, έμπρακτα αποδεικνύεται και στην περίπτωση των προσφύγων και των μεταναστών που έρχονται και έχουν έρθει όλο αυτό το καιρό στην χώρα μας. Οι εθελοντές προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες σε όλους και πολλές φορές κάτω υπό αντίξοες συνθήκες έτσι ώστε να παρέχουν σε όλους την φροντίδα που όλοι οι άνθρωποι αξίζουν να έχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιατροί του κόσμου προσφυγόπουλα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ