Σάιτ γνωριμιών μόνο για όμορφους έχασε όλα τα δεδομένα του [εικόνες]

Σεξουαλικές προτιμήσεις, αλλά επίσης μισθός, βάρος, αριθμός τηλεφώνου και διεύθυνση: το περιοδικό Forbes γράφει ότι μια τεράστια βάση δεδομένων που περιέχει προσωπικά δεδομένα περίπου 1 εκατομμυρίου ανθρώπων που ήταν εγγεγραμμένοι στο σάιτ γνωριμιών Beautifulpeople.com πωλείται στο εξής σε ειδικές πλατφόρμες.

Το σάιτ γνωριμιών αναγνώρισε στα τέλη του 2015 ότι υπήρξε θύμα μια απόπειρας χάκινγκ, αλλά έλεγε τότε ότι η μηχανή αναζήτησης είχε «χτυπηθεί» για να γίνει ένα τεστ. Ωστόσο η αλήθεια είναι άλλη και το Forbes αποκάλυψε ότι τα δεδομένα εκλάπησαν από χάκερς.

Το σάιτ γνωριμιών Beautifulpeople.com ξεκίνησε στη Δανία το 2000. Είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα σάιτ γνωριμιών γιατί στοχεύει μόνο σε ανθρώπους που είναι ωραίοι. Οποιος θέλει να γίνει μέλος πρέπει να περιμένει 48 ώρες ώστε τα υπόλοιπα μέλη να ψηφίσουν αν πληροί τα κριτήρια ομορφιάς.


Το 2010, μάλιστα, το σάιτ γνωριμιών έδιωξε πάνω από 5.000 μέλη, με την αιτιολογία ότι «είχαν πάρει κιλά» από τη στιγμή της εγγραφής τους.


Στα τέλη του 2015 ξεκίνησε έρευνα μετά την υποκλοπή των δεδομένων σε ένα άλλο σάιτ γνωριμιών, το Ashley Madison, το οποίο «εξειδικεύεται» σε εξωσυζυγικές σχέσεις. Ολα τα ονόματα που είχαν διαρρεύσει δημοσιεύθηκαν online από μια μυστηριώδη ομάδα που ήθελε, υποτίθεται, να καταδικάσει την ανιθικότητα του σάιτ και των χρηστών του. Ωστόσο, οι αποκαλύψεις των ονομάτων απέδειξαν ότι το σάιτ χρησιμοποιούσε ψεύτικα προφίλ γυναικών για να προσελκύσει πελάτες και το αφεντικό της εταιρείας παραιτήθηκε.

Στην περίπτωση του σάιτ Beautifulpeople.com, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της υποκλοπής. Τα κίνητρα είναι μάλλον οικονομικά, αφού δεδομένα τέτοιου τύπου αγοράζονται εύκολα για άλλους σκοπούς.

Φωτογραφίες από το σάιτ Beautifulpeople.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σάιτ γνωριμιών όμορφοι έχασε δεδομένα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ