Κατρούγκαλος: Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε μέρος του αγγελιόσημου - iefimerida.gr

Κατρούγκαλος: Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε μέρος του αγγελιόσημου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να σωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου λέει ότι θέλει τώρα ο υπ. Εργασίας επισημαίνοντας πάντως ότι ήταν απαίτηση των δανειστών να καταργηθεί.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήρισε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η κυβέρνηση έχει πρόθεση να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ, το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων.

«Επειδή θέλουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να διασωθεί ο ΕΔΟΕΑΠ έχω καλέσει αύριο σε μία τριμερή συνάντηση τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών των μέσων μαζικής ενημέρωσης τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του γραπτού Τύπου όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για να δούμε πως θα γίνει δυνατόν να διασωθεί ένα μέρος του αγγελιόσημου το οποίο οι δανειστές απαίτησαν να καταργηθεί, θεωρώντας το ως κοινωνικό πόρο» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος.

Ο υπ. Εργασίας υπερασπίστηκε συνολικά το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για μία μείζονα μεταρρύθμιση, που, για πρώτη φορά, εφαρμόζει ενιαίους κανόνες για όλους, στο πλαίσιο της αρχής της ισονομίας και με πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης» και πως υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους. «Όλοι όσοι ανήκουν στα χαμηλά και στα μεσαία εισοδήματα, ωφελούνται από τη μεταρρύθμιση τόσο στο επίπεδο των συντάξεων όσο και στο επίπεδο της αναπροσαρμογής των εισφορών με βάση το πραγματικό εισόδημα. Μάλιστα, από τη διαπραγμάτευση, σε αρκετά σημεία, το νομοσχέδιο εμφανίζεται βελτιωμένο σε σχέση με το προσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, είπε ακόμη ότι θα ακούσει με προσοχή όλες τις προτάσεις που θα γίνουν, στο πλαίσιο της νομοθετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές στη Βουλή και θα αποδεχτεί, όσες από αυτές είναι δυνατόν να γίνουν αντικείμενο αποδοχής, «λαμβάνοντας υπόψη και τις δεσμεύσεις που απορρέουν, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης» όπως σημείωσε με νόημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ