Πάπας προς νεολαία: Η ευτυχία δεν είναι εφαρμογή για να την κάνετε download στο κινητό σας - iefimerida.gr

Πάπας προς νεολαία: Η ευτυχία δεν είναι εφαρμογή για να την κάνετε download στο κινητό σας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η ευτυχία σας δεν έχει τιμή. Δεν μπορεί να αγοραστεί. Δεν είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε από τα κινητά σας τηλέφωνα, ούτε μια εφαρμογή θα σας φέρει την ελευθερία και το μεγαλείο της αγάπης» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους νέους.

Μιλώντας την Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό μπροστά σε 70.000 νέους ηλικίας από 13 μέχρι 16 ετών ο 79χρονος Πάπας ζήτησε από τους εφήβους καθολικούς να μη δίνουν σημασία στα υλικά αγαθά και να μη μιμούνται τους σταρ του κινηματογράφου καθώς «ο πραγματικός θησαυρός» είναι οι ίδιοι οι νέοι άνθρωποι.

«Μην πιστεύετε όσους σας αποσπούν από τον αληθινό θησαυρό της ζωής που είστε εσείς οι ίδιοι με το να σας λένε ότι η ζωή είναι όμορφη μόνο όταν υπάρχουν υλικά αγαθά. Να είστε σκεπτικοί απέναντι στους ανθρώπους που θέλουν να πιστέψετε ότι είστε σημαντικοί μόνο αν ενεργείτε σαν τους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου που κάνουν τους "σκληρούς"», είπε χαρακτηριστικά ο Ποντίφικας.

Κρατώντας ένα κινητό στο χέρι ο Πάπας έστειλε ένα βίντεο στους νέους που είχαν συγκεντρωθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης το Σάββατο και είπε: «Απλά θυμηθείτε αν ο Χριστός δεν είναι στη ζωή σας, είναι σαν να μην υπάρχει σήμα...».

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους νέους με 2.3 εκατομμύρια ακολούθους και 9 λογαριασμούς στο Τwitter.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάπας Ιταλία Φραγκίσκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ