Στα άδυτα των προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας: Σεξουαλικές παρενοχλήσεις και υπέρογκες αμοιβές - iefimerida.gr

Στα άδυτα των προεδρικού μεγάρου της Γαλλίας: Σεξουαλικές παρενοχλήσεις και υπέρογκες αμοιβές

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: wikimedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπέρογκες αμοιβές και άσεμνες χειρονομίες. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα του Μεγάρου των Ηλυσίων αποκαλύπτουν δυο δημοσιογράφοι στο νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Γαλλία με τον τίτλο «Elysee off».

Σύμφωνα με τους συγγραφείς, Στεφανί Μαρτό και Αζίζ Ζεμουρί, που επικαλούνται μαρτυρίες εργαζομένων του Ελιζέ ο επικεφαλής του τμήματος Οικονομικών και ο διευθυντής του τμήματος προσωπικού ήταν οι δύο άντρες που παρενοχλούσαν καθημερινά τις γυναίκες εργαζόμενες. Σεξουαλική παρενόχληση και άσεμνα σχόλια για το σώμα όπως «γουρούνα Πίγκι» και «χοντρή αγελάδα» ήταν μια καθημερινότητα στο Μέγαρο Ηλυσίων.

Απροκάλυπτη σεξουαλική παρενόχληση γυναικών

«Επί προεδρίας Σαρκοζί, η σεξουαλική παρενόχληση κατά γυναικών γινόταν απροκάλυπτα στους διαδρόμους του προεδρικού μεγάρου αφού όλοι τους ήξεραν κι έκαναν τα στραβά μάτια. Οι κύριοι αυτοί καλύπτονταν από τους συναδέλφους τους», όπως εξηγούν οι συγγραφείς του βιβλίου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι καλό για μία γυναίκα να εργάζεται στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους το 2013. «Εδώ και μία δεκαετία εργάζομαι στο Ελιζέ. Ποτέ άλλοτε δεν είχε βασιλέψει τόση κοινωνική βία», καταγγέλλει ένας μάγειρας.

Ο Σαπέν τράβηξε το στρίνγκ δημοσιογράφου

Το βιβλίο αποκαλύπτει επίσης την ταυτότητα νυν υπουργού, που τράβηξε πριν από ένα χρόνο το στρινγκ μιας γυναίκας δημοσιογράφου και δεν είναι άλλος από τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν αν και ο ίδιος το διαψεύδει.

Το βιβλίο περιγράφει με γλαφυρό τρόπο πως ο σοσιαλιστής υπουργός «τέντωσε και άφησε το λάστιχο του εσωρούχου» μιας δημοσιογράφου. Ο ίδιος, μέσω δήλωσης εκπροσώπου του υπουργείου, αν και δεν αρνήθηκε πως προέκυψε μια παρεξήγηση με μια δημοσιογράφο, αρνείται κατηγορηματικά ότι τράβηξε το λάστιχο του εσωρούχου της, χωρίς όμως να προσδιορίζει τι ακριβώς έκανε.

Ο εξωφρενικός μισθός του κομμωτή

Στο βιβλίο αποκαλύπτεται επίσης και ο εξωφρενικά υψηλός μισθός που έφτανε τα 8.000 ευρώ που έπαιρνε για τις υπηρεσίες του Παριζιάνος κομμωτής που είχε αναλάβει τα μαλλιά Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και της πρώην «πρώτης κυρίας» της Γαλλίας, Βαλερί Τριερβελέρ, όταν ήταν ζευγάρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Ηλυσίων Γαλλία βιβλίο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ