Ο Ετιέν Μπαλιμπάρ στο Μέγαρο: Ένας από τους κορυφαίους στοχαστές της εποχής - iefimerida.gr

Ο Ετιέν Μπαλιμπάρ στο Μέγαρο: Ένας από τους κορυφαίους στοχαστές της εποχής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε έναν από τους κορυφαίους στοχαστές της εποχής μας, τον Γάλλο φιλόσοφο Ετιέν Μπαλιμπάρ, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 6 Μαΐου ο νέος Κύκλος «Θεωρία στο Μέγαρο, φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» του Megaron Plus.

Ο Ετιέν Μπαλιμπάρ, υπέρμαχος της ελλάδας, έρχεται στην Αθήνα για μία διάλεξη με τίτλο «Η ιδέα της επανάστασης: χθες, σήμερα και αύριο» που θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Είναι ο άνθρωπος που το 2012 τόνιζε «Είμαστε όλοι Έλληνες, είμαστε όλοι Ευρωπαίοι», εκτιμώντας ότι η καταστροφή της Ελλάδας θα επέφερε την καταστροφή της Ευρώπης στο σύνολό της.

Ο φιλόσοφος που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει εστιάσει τη σκέψη του στις έννοιες της δημοκρατίας, της «ισοελευθερίας», της πολιτικής βίας, της διατομικότητας, της ταυτότητας, της καθολικότητας καθώς και στα ζητήματα της Ευρώπης.

Τα γνωστότερα βιβλία του είναι: Εμείς, πολίτες της Ευρώπης; Τα σύνορα, το κράτος, ο λαός (2001), Η πολιτική και η άλλη σκηνή (2002), Η Ευρώπη, η Αμερική, ο Πόλεμος. Σκέψεις για την ευρωπαϊκή μεσολάβηση (2003), Για τη δικτατορία του προλεταριάτου (2009), Πολιτική και αλήθεια (2005), Η Ευρώπη, η Αμερική, ο πόλεμος (2004), Ο φόβος των μαζών (2010), όπου και εξέφραζε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό, που τάσσονταν κατά της τρόϊκας.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).
Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Επιστημών του Κολεγίου Μπέρκμπεκ (Birkbeck Institute for the Humanities) και υπό την επιμέλεια του διευθυντή του Ινστιτούτου και βουλευτή Α΄ Πειραιά Κώστα Δουζίνα, ο οποίος και θα προλογίσει την εκδήλωση.

«Η ιδέα της επανάστασης: χθες, σήμερα και αύριο»
Διάλεξη του φιλοσόφου Ετιέν Μπαλιμπάρ
Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, ώρα 19:00
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ετιέν Μπαλιμπάρ megaron plus διάλεξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ