Διαφορετικό: «Ωραία Κοιμωμένη» -Η αυθεντική χορογραφία του 1890, στον πάγο - iefimerida.gr

Διαφορετικό: «Ωραία Κοιμωμένη» -Η αυθεντική χορογραφία του 1890, στον πάγο

Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα θρυλικά Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, επιστρέφουν στην Αθήνα με την «Ωραία Κοιμωμένη» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαικόφσκι, σε χορογραφία Κονσταντίν Ρασάντιν.

«Ωραία κοιμωμένη» στο Θέατρο Badminton απο 18 έως 22 Μαΐου.
Tα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης, με την αρμονία και την ακρίβειά τους, με τον συνδυασμό υψηλής τέχνης και τεχνικής, συνταιριάζουν απαράμιλλα δύο μεγάλες ρωσικές παραδόσεις, τον κλασικό χορό και το καλλιτεχνικό πατινάζ.

Μαγεία, λάμψη, χάρη, κομψότητα
Φέτος τα Μπαλέτα ζωντανεύουν ανεπανάληπτα την πιο ρομαντική ιστορία όλων των εποχών, την Ωραία κοιμωμένη, που από το 1890 που πρωτοπαρουσιάστηκε ως κλασικό μπαλέτο στην Αγία Πετρούπολη, συνεχίζει να γοητεύει.

Διαφορετικό: «Ωραία Κοιμωμένη» -Η αυθεντική χορογραφία του 1890, στον πάγο | iefimerida.gr 0

Η αιώνια μάχη του καλού με το κακό
Η αναζήτηση της αληθινής αγάπης και η αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού γίνονται ένα φαντασμαγορικό παραμύθι πάνω στον πάγο, με πλούσια και εκθαμβωτικά σκηνικά και κοστούμια.

Υπό την εμπνευσμένη διεύθυνση του Ρασάντιν, ο οποίος χορογραφεί την Ωραία κοιμωμένη με σεβασμό στην αυθεντική χορογραφία του 1890, οι 35 χορευτές των Μπαλέτων υπόσχονται στους θεατές ενέργεια και φινέτσα, μα πάνω απ’ όλα μια συναρπαστική, διαχρονική ιστορία που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.

Βασίζεται στο παραμύθι του Περό
Σ’ ένα μακρινό βασίλειο, ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα γιορτάζουν τη γέννηση της κόρης τους, της Πριγκίπισσας Αυγής. Στη γιορτή έχουν προσκληθεί και καταφτάνουν όμορφες νεράιδες και ξωτικά, που φέρνουν δώρα και ευχές στο νεογέννητο κοριτσάκι. Όμως μια κακιά Μάγισσα, θυμωμένη που δεν την κάλεσαν στη γιορτή, ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν η Πριγκίπισσα κλείσει τα δεκάξι, η Μάγισσα ρίχνει τα μάγια της και το κορίτσι βυθίζεται σ’ έναν βαθύ ύπνο για εκατό χρόνια. Μόνο το φιλί ενός αγνού και ενάρετου Πρίγκιπα μπορεί να την ξυπνήσει.

Διαφορετικό: «Ωραία Κοιμωμένη» -Η αυθεντική χορογραφία του 1890, στον πάγο | iefimerida.gr 1

Τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης
Τα περίφημα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg State Ice Ballet) ιδρύθηκαν το 1967 και έγιναν παγκοσμίως γνωστά, καθώς συνδύασαν για πρώτη φορά το κλασικό μπαλέτο με το καλλιτεχνικό πατινάζ, προτείνοντας στο κοινό μια νέα μορφή χορού. Το κύρος των Μπαλέτων έχει πια εδραιωθεί διεθνώς, αφού έχουν κερδίσει πολλές διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς κι έχουν δώσει περισσότερες από 9000 παραστάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα Μπαλέτα χρωστούν τη μεγάλη φήμη τους στον χορογράφο Κονσταντίν Ρασάντιν, ο οποίος ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής το 1980. Σημαντική είναι, επίσης, και η συμβολή του Μουσικού Διευθυντή Λέο Κόρκιν, ο οποίος είναι εξέχων Μαέστρος των μεγαλύτερων ορχηστρών της Ρωσίας, ανάμεσα τους και της φημισμένης Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής της Αγίας Πετρούπολης.
Σήμερα τα Μπαλέτα στον Πάγο της Αγίας Πετρούπολης περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 χορευτές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Σκηνοθέτης ο κορυφαίος των Μαρίνσκι
Ο Konstantin Rassadin σπούδασε χορό στο Κονσερβατουάρ της Αγίας Πετρούπολης και στην περίφημη Ακαδημία Ρωσικού Μπαλέτου, στη σχολή της Βαγκάνοβα. Για 23 χρόνια είχε τον τίτλο του κορυφαίου χορευτή του Μπαλέτου Μαρίνσκι, ερμηνεύοντας με μεγάλη επιτυχία περισσότερους από 24 πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έχει συναντηθεί επί σκηνής με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χορού, όπως οι Natalia Dudinskaya, Alla Shelest, Alla Osipenko και Natalia Makarova, καθώς και με τους χορευτές Rudolf Nureyev, Konstantin Sergeev και MikhailBaryshnikov. Επίσης, συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα του κλασικού μπαλέτου, όπως ο Yuri Grigorovich και ο Leonid Yakobson.

«Ωραία κοιμωμένη»
Θέατρο Badminton
Απο 18 έως 22 Μαΐου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ