Ομπάμα: Ο κόσμος χρειάζεται μία ενωμένη Ευρώπη - iefimerida.gr

Ομπάμα: Ο κόσμος χρειάζεται μία ενωμένη Ευρώπη

EPA /SEBASTIAN GOLLNOW
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Έχω έρθει στην καρδιά της Ευρώπης για να πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή, ευημερούσα, δημοκρατική και ενωμένη Ευρώπη» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, από το Ανόβερο.

Όσον αφορά στο Ισλαμικό Κράτος, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε ότι τόσο η Ευρώπη και το ΝΑΤΟ μπορούν να κάνουν περισσότερα στη μάχη εναντίον του. «Εάν δεν λύσουμε αυτά τα προβλήματα, θα αρχίσετε να βλέπετε εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτούς τους φόβους και τις απογοητεύσεις και να τους διοχετεύουν με ένα διασπαστικό τρόπο» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αν η Ευρώπη ως μια ενιαία, ειρηνική, φιλελεύθερη, πλουραλιστική, ελεύθερη αγορά αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό της, αρχίζει να αμφισβητεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, τότε δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι θα συνεχιστεί η πρόοδος που έχει μόλις τώρα εδραιωθεί σε άλλα μέρη του κόσμου».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε επίσης ότι στην επερχόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα ζητήσει τη συμμετοχή όλων στην ανάληψη ευθύνης για την ασφάλεια.

«Θέλω καλές σχέσεις με τη Ρωσία και έχω επενδύσει πολλά στις καλές σχέσεις με τη Ρωσία, όμως πρέπει να διατηρήσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρις ότου εφαρμόσει πλήρως τις συμφωνίες του Μινσκ», είπε για τις σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ σημείωσε ότι θα σταλούν 250 επιπλέον στρατιώτες στη Συρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπάρακ Ομπάμα Ανόβερο ευρώπη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ