Οι παράξενες πληροφορίες για το σώμα μας -Τι σχέση έχουμε με τις μπανάνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι παράξενες πληροφορίες για το σώμα μας -Τι σχέση έχουμε με τις μπανάνες [εικόνες]

Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχουμε την τάση να ξεχνάμε πόσο απίστευτα μοναδικό είναι το σώμα μας. Ας σκεφτούμε απλά τις λειτουργίες του και πόσα κάνει καθημερινά.

Πέρα από τα βασικά, που όλοι ξέρουμε, υπάρχουν μερικές συναρπαστικές πληροφορίες για το σώμα μας, που ούτε καν φανταζόμασταν.

«Βουτώντας στη γνώση» ανακαλύπτουμε πως:

  • Κάποιοι υποστηρίζουν πως δημιουργηθήκαμε από την αστερόσκονη. Τα άτομά μας δηλαδή είναι δισεκατομμυρίων ετών, οπότε κατά μία έννοια είμαστε όλοι στην ίδια ηλικία.
  • Οπως τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα, έτσι και αυτό της γλώσσας μας είναι μοναδικό.
Οι παράξενες πληροφορίες για το σώμα μας -Τι σχέση έχουμε με τις μπανάνες [εικόνες] | iefimerida.gr 0

giphy

Οι παράξενες πληροφορίες για το σώμα μας -Τι σχέση έχουμε με τις μπανάνες [εικόνες] | iefimerida.gr 1
  • Ενας ενήλικας είναι δημιουργημένος από περίπου 7 000 000 000 000 000 000 000 000 000 άτομα. Νούμερο που αυτή τη στιγμή ούτε ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να χειριστεί.
  • Η συναισθησία είναι μια κατάσταση κατά την οποία η μία αίσθηση διεγείρει την άλλη. Οι άνθρωποι μπορούν να συνδέσουν μουσικές νότες ή έναν συγκεκριμένο ήχο με χρώματα και μυρωδιές.
  • Μοιραζόμαστε το 50% του DNA μας με τις μπανάνες. Σύμφωνα, με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Θα πρέπει να πάμε πίσω στον χρόνο και να βρούμε τον κοινό πρόγονο μεταξύ ανθρώπων και μπανάνας. Και οι δύο προέκυψαν από το δέντρο της ζωής, γι' αυτό και μοιραζόμαστε και κοινά χαρακτηριστικά. Επειδή τα κύτταρά μας έχουν πολλές από τις λειτουργίες με τα φυτικά κύτταρα, μπορούμε να πούμε επίσης πως μοιραζόμαστε και πολλά από τα ίδια γονίδια».
  • giphy
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ανθρώπινο σώμα παράξενα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ