Ιταλία: Εγκαινιάζεται σήμερα το τελευταίο έργο της σταρ της αρχιτεκτονικής Ζάχα Χαντίντ - iefimerida.gr

Ιταλία: Εγκαινιάζεται σήμερα το τελευταίο έργο της σταρ της αρχιτεκτονικής Ζάχα Χαντίντ

φωτογραφίες: zaha-hadid.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρχιτεκτονικό έργο εμπνευσμένο από ένα στρείδι, είναι ο νέος θαλάσσιος τερματικός επιβατικός σταθμός στο νότιο λιμάνι του Σαλέρνο στην Ιταλία, που εγκαινιάζεται σήμερα.

Ιταλία: Εγκαινιάζεται σήμερα το τελευταίο έργο της σταρ της αρχιτεκτονικής Ζάχα Χαντίντ | iefimerida.gr 0

Έργο, της Βρετανίδας Ιρακινής καταγωγής Ζάχα Χαντίντ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή και ολοκλήρωσε ο επί 28 χρόνια συνεργάτης της Πατρίκ Σουμάχερ.

Η σταρ της ατχιτεκτονικής
Μία μέρα πριν τα επίσημα εγκαίνια ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι επισκέφθηκε τον σταθμό και απέτισε φόρο τιμή, τονίζοντας «Αυτό το εξαιρετικό έργο μεταμορφώνει με μοναδικό τρόπο το Σαλέρνο και νομίζω ότι είναι υπέροχο»δηλώνοντας «Είναι επίσης ένας τρόπος για να θυμόμαστε την μεγάλη αρχιτέκτονα και αυτό που υπήρξε. Το Σαλέρνο υφίσταται μια μεταμόρφωση χάρη στη συμβολή αυτής της σταρ της αρχιτεκτονικής».

Ιταλία: Εγκαινιάζεται σήμερα το τελευταίο έργο της σταρ της αρχιτεκτονικής Ζάχα Χαντίντ | iefimerida.gr 1

Η Ζάχα Χαντίντ άφησε πίσω της σε εξέλιξη 36 έργα στο στάδιο της κατασκευής και του σχεδιασμού ανάμεσα στα οποία και το στάδιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Η Ιρακινοβρετανή πολυβραβευμένη αρχιτέκτων, η οποία είχε χριστεί Dame από τη βασίλισσα Ελισάβετ, «έφυγε» τον περασμένο Μάρτιο απο τη ζωή, στα 65 της χρόνια από καρδιακή προσβολή, σε νοσοκομείο του Μαιάμι, όπου και νοσηλευόταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ