Kόντρα Ceglia- Zuckerberg για το 50% (!) του Facebook - iefimerida.gr

Kόντρα Ceglia- Zuckerberg για το 50% (!) του Facebook

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O Paul Ceglia, παλιός γνώριμος του Mark Zuckerberg, επανέρχεται με νέα, σοβαρά όπως φαίνεται, στοιχεία που αν επαληθευτούν θα κοστίσουν στον ιδιοκτήτη του Facebook το 50% των μετοχών, δηλαδή αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια!

Η κόντρα Ceglia- Zuckerberg άρχισε πριν ένα χρόνο, όταν ο Νέο-Υορκέζος επιχειρηματίας ισχυρίστηκε στα δικαστήρια πως το 2003, ένα χρόνο πριν την επίσημη λειτουργία του Facebook, υπέγραψε συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο ο Zuckerberg του παραχωρούσε το 50% της ιδιοκτησίας με αντάλλαγμα ο Ceglia να δουλέψει σαν σχεδιαστής στο νέο σάιτ που ετοίμαζε και ο ίδιος ο Ζuckerberg να δούλευε σαν προγραμματιστής στο σάιτ του Ceglia.

Η αμερικάνικη δικαιοσύνη δεν πείστηκε, όμως τώρα ο Ceglia επανέρχεται με νέα στοιχεία προκειμένου να ενισχύσει τις θέσεις του. Μάλιστα αυτή τη φορά ο Ceglia έχει στο πλευρό του την DLA Piper, μια από τις ισχυρότερες δικηγορικές εταιρίες διεθνώς.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως είναι e-mails που οι δύο άντρες φέρονται να είχαν ανταλλάξει την περίοδο 2003-2004, στα όποια συζητούσαν τρόπους με τους οποίους θα βελτίωναν αλλά και θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά το Facebook. Αν επαληθευτούν όσα λέγονται στα e-mails ο Ζuckerberg, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Ερωτηματικά προκαλεί ο λόγος που ο Ceglia καθυστέρησε τόσο να φέρει το θέμα στην επιφάνεια, όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η αυθεντικότητα ενός e-mail είναι ιδιαίτερα εύκολο να αποδειχθεί και πως δεν έχει νόημα η προσπάθεια εξαπάτησης με αυτό τον τρόπο, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα λεγόμενα Ceglia.

Το Facebook απ’ την πλευρά του αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, αμφισβητώντας την αξιοπιστία του Ceglia, τονίζοντας πως είναι «καταδικασμένος εγκληματίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Facebook μετοχές Mark Zuckerberg Paul Ceglia Social Network
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ