HΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε ότι χάνει γιατί «οι φτωχοί δεν ψηφίζουν» - iefimerida.gr

HΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε ότι χάνει γιατί «οι φτωχοί δεν ψηφίζουν»

Φωτογραφία: ΑΠΕ/ΕΡΑ-DAVID MAXWELL
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον γερουσιαστή του Βερμόντ, η αποτυχία του απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, προέρχεται κυρίως από το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι της λαϊκής τάξης στην Αμερική δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.


Ο υποψήφιος για το χρίσμα και αντίπαλος της Χίλαρι στους Δημοκρατικούς εκτίμησε ότι πολλές από τις ήττες του στις προκριματικές οφείλονται στο γεγονός ότι «οι φτωχοί δεν ψηφίζουν».

Ο Σάντερς δήλωσε ότι παρότι η μάχη για τις ανισότητες είναι η καρδιά του προγράμματός του, εντούτοις έχασε στις 16 από τις 17 Πολιτείες όπου ζουν οι φτωχότεροι άνθρωποι.
Προς το παρόν ο Σάντερς διαθέτει 1189 εκλέκτορες και η Χίλαρι Κλίντον 1930, με σαφές προβάδισμα για την εκλογή που θα της δώσει το χρίσμα για να διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο.

HΠΑ: Ο Μπέρνι Σάντερς δήλωσε ότι χάνει γιατί «οι φτωχοί δεν ψηφίζουν» | iefimerida.gr 0


«Ε, ναι, λοιπόν, γιατί οι φτωχοί δεν ψηφίζουν» ήταν η απάντησή του σε μια συνέντευξη στο κανάλι NBC και στην εκπομπή «Meet the Press», όταν τον ρώτησαν γιατί χάνει.
«Θέλω να πω ότι είναι ένα απλό γεγονός. Είναι δυστυχώς η πραγματικότητα στην αμερικανική κοινωνία» πρόσθεσε ο υποψήφιος. Ο Σάντερς δήλωσε επίσης ότι κατόρθωσε να προσελκύσει πολλούς νέους με τις ιδέες του αλλά ότι δυσκολεύεται να το κάνει με ανθρώπους που έχουν χαμηλά εισοδήματα.
Στην ίδια εκπομπή δήλωσε ότι «το 80% των φτωχών δεν ψήφισε στις εκλογές του 2014. Πράγματι, τα δεδομένα δείχνουν ότι μόνο το 24,5% των πολιτών άνω των 18 ετών που κερδίζουν κάτω από 10.000 δολάρια το χρόνο πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές του 2014 και αυτό σημαίνει ότι το 75,5% δεν πήγαν καν στις κάλπες.

«Το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές είναι από τα μικρότερα σε σχέση με τις άλλες μεγάλες χώρες του κόσμου», πρόσθεσε ο Μπέρνι Σάντερς.
«Αν κατορθώσουμε να αυξήσουμε πραγματικά το ποσοστό συμμετοχής ώστε όλοι οι άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα, οι νέοι και οι εργάτες συμμετέχουν στην πολιτική διαδικασία, αν πετύχουμε ένα ποσοστό συμμετοχής 75%, αυτή η χώρα θα μεταμορφωθεί κυριολεκτικά» δήλωσε ο κ. Σάντερς.
Στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων ο Ντόναλντ Τραμπ κατόρθωσε να προσελκύσει τις λαϊκές τάξεις, σε αντίθεση με τον Μπέρνι Σάντερς, παρότι ο τελευταίος είχε υποσχεθεί προεκλογικά αύξηση του κατώτατου μισθού, δωρεάν σπουδές στο πανεπιστήμιο και επίδομα πατρότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπέρνι Σάντερς χάνει φτωχοί ψηφίζουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ