Αβραμόπουλος: Η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό - iefimerida.gr

Αβραμόπουλος: Η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της στο προσφυγικό

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ομιλία του σε συζήτηση για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο περιθώριο του 10ου τακτικού συνεδρίο της ΝΔ, ο Δημήτρης Αβραμοπουλος ανέφερε πως η ασφάλεια και η μετανάστευση θέτουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα προ κινδύνου.

Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας προέταξε την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία έτσι ώστε να μην ανοίξει ο δρόμος στον λαϊκισμό, στον εθνικισμό και στην ξενοφοβία.

«Ανάχωμα σε αυτές τις τάσεις είναι η ΝΔ» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως στέκεται στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη όχι μόνο ως Επίτροπος αλλά και « ως ένας δικός σας άνθρωπος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο και τα δύο αυτά θέματα αποτελούν προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνοντας πως η πίεση είναι ιδιαίτερα ασφυκτική για την Ελλάδα και την Ιταλία.

«Η συνεργασία ήταν δύσκολη γιατί δυστυχώς άρχισαν να καλλιεργούνται στην Ευρώπη, μέσα στις χώρες, ξενοφοβικές, λαϊκίστικες τάσεις, άρχισε όμως να ξεδιπλώνεται το σχέδιο της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας πως αυτό που σήμερα βιώνει είναι ένα crash test.

«Ηρθε η ώρα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αλληλεγγύη μεταξύ τους αλλά και αλληλεγγύη και προς αυτούς τους ανθρώπους», λέγοντας πως η Ευρώπη θα είναι πάντα τελικός προορισμός.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως ο ορισμός του «πολιτικού ασύλου» είναι σαφής ασκώντας κριτική στην Ελλάδα για το ότι δεν δημιούργησε έγκαιρα τους αντίστοιχους μηχανισμούς υποστήριξης. «Ναι θα παρέχεται άσυλο σε εκείνους που το δικαιούνται, όμως οι παράτυποι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέφουν πίσω στις χώρες τους», ανέφερε, στέλνοντας μήνυμα στην Τουρκία να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

«Η συμφωνία πρέπει να εμφανιστεί» είπε ξεκαθαρίζοντας πως η Ευρώπη δεν θα κάνει καμία παραχώρηση απέναντι στις αξίες της. « Η Τουρκία θα πρέπει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της για να βρει τον δρόμο της Ευρώπης ανοιχτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ασφάλεια ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε πως αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών και εξήρε τη συνεισφορά του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενώ εξέφρασε για μια ακόμα φορά την ανησυχία του για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ