Toύρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν 8 Σύρους πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά - iefimerida.gr

Toύρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν 8 Σύρους πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά

Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στα οκτώ θύματα που βρήκαν τραγικό θάνατο από Τούρκους συνοριοφύλακες στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Σύμφωνα με τον Independent ένας άνδρας κουβαλούσε τον γιο του οποίος αιμορραγούσε ακατάπαυστα και στα δυο του πόδια.

Η ομάδα προσπαθούσε να περάσει από την εμπόλεμη χώρα στην Τουρκία. Ανάμεσά στους ήταν ο Abdmunem Kashkash ένας δικηγόρος από το Χαλέπι, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει από τα πυρά των Τούρκων και να αναφέρει το περιστατικό στις οργανώσεις του ΟΗΕ που βρίσκονται στην περιοχή.

«Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ένα μικρό κοριτσάκι, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά υπέκυψε χωρίς να καταφέρει να περάσει απέναντι. Από την ομάδα που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα λείπουν άλλα επτά άτομα, ανάμεσά τους ένας ηλικιωμένος άνδρας και μία γυναίκα» ανέφερε ο ίδιος.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ερευνά το περιστατικό, ενώ εκφράζει την ανησυχία της για την δράση των Τούρκων στην περιοχή και τις απάνθρωπες και εγκληματικές μεθόδους που χρησιμοποιούν εναντίον των Σύρων προσφύγων.

Η υπηρεσία πάντως επισημαίνει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να παρακολουθήσει τα σύνορα Τουρκίας-Συρίας το μήκος των οποίων φτάνει περίπου τα 800 χιλιόμετρα παρά τις συνεχείς καταγγελίες για επιθέσεις και δολοφονίες Σύρων από Τούρκους στρατιωτικούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Τουρκία πρόσφυγες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ