Το έσκασαν από τη Β. Κορέα, επέστρεψαν και τώρα κλαίνε με λυγμούς: «Ποτέ δεν θα αφήναμε τον Κιμ» [βίντεο] - iefimerida.gr

Το έσκασαν από τη Β. Κορέα, επέστρεψαν και τώρα κλαίνε με λυγμούς: «Ποτέ δεν θα αφήναμε τον Κιμ» [βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: CNN
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι σερβιτόρες από τη Βόρεια Κορέα οι οποίες ισχυρίζονται ότι ήθελαν να τις εξαπατήσουν προκειμένου να αποστατήσουν και να μεταφερθούν οι ίδιες μαζί με άλλες συναδέλφους τους στη Νότια Κορέα.

12 γυναίκες που εργάζονταν σε ένα κρατικό εστιατόριο στο Νίγκμπο της Κίνας, φέρονται να έφυγαν για τη Νότια Κορέα μαζί με τον μάνατζερ τους, αφού είδαν στην τηλεόραση και σε ταινίες πως είναι η ζωή εκεί.

Αλλά 7 σερβιτόρες, όλες γύρω στα 20, που δεν πήγαν μαζί τους υποστηρίζουν ότι ο μάνατζέρ τους τούς είπε ψέμματα ότι θα τις πήγαινε σε άλλο εστιατόριο που ανήκει στο κράτος της Βόρειας Κορέας και βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ασία.

Οι γυναίκες αυτές, όμως μετά την αποστασία τους που έγινε στις 6 Απριλίου, επιστράφηκαν στην Πιονγκγιάνγκ, και με λυγμούς δηλώνουν ότι είναι αθώες.

«Δεν θα αφήναμε ποτέ τους γονείς μας, τη χώρα μας και τον ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Καμία από εμάς δεν θα το έκανε ποτέ αυτό» είπε μία από τις σερβιτόρες, η Han Yun Hui, μιλώντας στο CNN.

«Σκέφτομαι τις συναδέλφους μας που εξαπατήθηκαν και σύρθηκαν στη Νότια Κορέα και είναι αντιμέτωπες με ακραίες δυσκολίες εκεί. Ραγίζουν οι καρδιές μας», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της η επικεφαλής των σερβιτόρων, η Choe Hye Yong, πρόσθεσε ότι μόνο αυτή είχε τον απαραίτητο χρόνο για να ενημερώσει λίγες από τις συναδέλφους τους, από την στιγμή που ανακάλυψε το σχέδιο της αποστασίας.

Η εργασία εκτός των συνόρων της Βόρεια Κορέας είναι μία τεράστια πηγή συναλλάγματος για τη χώρα που κερδίζει περίπου 200 με 300 εκατομμύρια δολάρια, από περίπου 50.000 εργαζόμενους στην Κίνα και τη Ρωσία.

Υπολογίζεται ότι η Πιόνγκγιανγκ, βγάζει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από τα εστιατόρια που διαθέτει σε 12 χώρες.

Η ιστοσελίδα του υπουργείου Ενοποίησης λέει περισσότερα από 29.000 Βορειοκορεάτες έχουν αυτομολήσει στη Νότια Κορέα από τον Μάρτιο. Αλλά έχουν υπάρξει μόνο λίγα περιστατικά κατά τα οποία μεγάλες ομάδες από τη Βόρεια Κορέα αποστάτησαν στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ