Τσίπρας: Οι παραβιάσεις της Τουρκίας εμπόδιο στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - iefimerida.gr

Τσίπρας: Οι παραβιάσεις της Τουρκίας εμπόδιο στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κομβικής σημασίας χαρακτήρισε την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη μείωση των προσφυγικών ροών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Γένς Στόλτενμπεργκ.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχει ως μόνο στόχο τη μείωση των προσφυγικών ροών και πρόσθεσε ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο. Παράλληλα, μίλησε «για εμπόδια που προκύπτουν από μονομερείς αξιώσεις που εκφράζονται και με αύξηση της παραβατικής πτητικής δραστηριότητας στον εναέριο χώρο μας». « Η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι σαφές ότι δεν θα σταματήσουμε και τις σκληρές μας προσπάθειες να καταστήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματική τη συμφωνία» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε λόγο για ουσιαστικές συνομιλίες, συγχαίροντας τον Α. Τσίπρα για τη δέσμευση της κυβέρνησης στη συνεργασία με τη συμμαχία.
Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας στο Αιγαίο ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι πρόκειται για επιχειρήσεις ουσίας που ήδη κάνουν τη διαφορά και που ήδη έχουν μειώσεις τις προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά. Χρειάζεται, είπε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ να μείνουμε σε αυτό το επίπεδο συνεργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσίπρας ΓΓ ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ