Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ απορρίπτει το ενδεχόμενο για «κούρεμα» στο ελληνικό χρέος

Απορρίπτει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέος ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γέρκγ Σέλινγκ επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο σύμφωνα με την αυστριακή νομοθεσία.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, υπογράμμισε ότι «είπαμε ότι είμαστε προετοιμασμένοι για reprofiling του χρέους. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια, χαμηλότερα επιτόκια, αλλά ενα κούρεμα θα ήταν αδύνατο σύμφωνα με την αυστριακή νομοθεσία».

Ερωτηθείς σχετικά με τις αμφιβολίες για τα ελληνικά οικονομικά στοιχεία που εκφράστηκαν από την Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι «ένα από τα προβλήματα που θέλουμε να συζητήσουμε είναι πως οι θεσμοί προφανώς δεν συμφωνούν για το πώς να αξιολογήσουν την πρόοδο στην Ελλάδα».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ΔΝΤ έχει σαφώς μια διαφορετική άποψη σε αυτό από τους άλλους δύο θεσμούς. «Για εμάς ως υπουργοί Οικονομικών είναι σημαντικό τα θεσμικά όργανα να δώσουν μια κλειστή αναφορά σε μας. Για αυτό οι θεσμοί πρέπει να συμφωνήσουν πρώτα, προτού αποφασίσουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σελινγκ Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ